Een bomvolle Vliert was het toneel van de wedstrijd tegen NAC Breda

Na twee opeenvolgende overwinningen op buitenlandse bodem speelt FC Den Bosch vrijdagavond thuis tegen NAC Breda.

Afgelopen maandag speelden we tegen Jong FC Utrecht in Utrecht. Op een regenachtige middag wisten beide ploegen in de eerste helft niet veel kansen te creëren. Na een strijd tegen de elementen kwam Jong FC Utrecht goed uit de kleedkamer. FC Den Bosch kwam echter vlak voor het uur op voorsprong. Gedion Zelalem won de bal op het middenveld, waarna Salah-Eddine Oulad M’Hand balbezit nam. De huurling van Arsenal legde de bal in het pad van Jaron Vicario. De Curaçaose international kwam binnen en schoot direct. Het schot werd door Nazjir Held van richting veranderd en belandde in de rechterbovenhoek. Vervolgens probeerden de veelbelovende Utrechters de gelijkmaker te maken, maar goed verdedigend werk van Den Bosch verhinderde dat. In de laatste minuut van de blessuretijd raakte de kopbal van invaller Achraf Boumnjal zijn doelman niet correct, de bal week te ver naar één kant af en doelman Andreas Dithmer kon alleen maar redden. Sebastiaan van Bakel kon met één klap profiteren van de vallende bal en zorgde zo voor de eindstand 0-2 op het scorebord.

NAC Breda speelde afgelopen vrijdag thuis tegen FC Dordrecht. Matthew Garbett maakte een overtuigende run door het middenveld en speelde daarna een een-tweetje met Aime Omgba. De Nieuw-Zeelandse international had vervolgens de bal en zette de Bredanaars in de eerste minuut op voorsprong. Toen namen de bezoekers uit Dordrecht het initiatief. Na een kwartier scoorde Mathis Suray van buiten het strafschopgebied de gelijkmaker. In de 39e minuut kwam FC Dordrecht op voorsprong nadat Sebaoui de bal over doelman Van de Merbel heen in de verre hoek sloeg. Enkele minuten na de tweede helft breidden de bezoekers hun voorsprong uit. Kriwak stuurde de bal met zijn hoofd wonderwel de tweede corner in. Na enkele kansen van bezoekers completeerde Osundina de treffer van NAC door vanaf de binnenkant van de paal de 1-4 binnen te koppen. NAC Breda verloor met ruime marge van FC Dordrecht. NAC Breda staat momenteel op de zevende plaats in het klassement en is daardoor nog in de strijd om de play-offplek.

Vorig seizoen wist FC Den Bosch in De Vliert met 3-2 te winnen van de volgende rivaal. De inwoners van Den Bosch begonnen sterk aan de wedstrijd. Na tien minuten kwam Stan Maas vanuit de linksbackpositie over het midden van het veld en gaf vervolgens de bal door. De voorzet bereikte de voeten van Faris Hammouti, die geen moment twijfelde en de bal met één klap binnen schoot. Zeven minuten later scoorde Joey Konings bijna een fraaie volley. Zijn schot werd echter gestopt door doelman Kortsmit. Nog voor het uur ontving Faris Hammouti de bal aan de linkerkant van de zestiende en lepelde hem vanaf de basislijn voor het doel. Danny Verbeek kopte de bal van dichtbij tegen de touwen, waarna het feest losbarstte aan de M-kant. Een kwartier later was het opnieuw raak. Dit keer was Danny Verbeek de seingever van links en Joey Konings het eindstation. Aanvaller Konings kopte op zijn beurt. In De Vliert stond het 3-0 op het scorebord. Direct na de aftrap herstelde Thomas Marijnissen de spanning bij NAC door met een lange bal te scoren. Tien minuten voor tijd kopte ook Jort van der Sande de 3-2 binnen, wat voor veel spanning zorgde in de slotfase. FC Den Bosch hield stand en versloeg in eigen huis NAC Breda.

De aftrap is vrijdag om 20.00 uur in stadion De Vliert. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2. De wedstrijd is ook te volgen via onze social media kanalen.