Sprinkhanen verliezen in Haarlem – Al het nieuws uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg

Algemeen

Afgelopen zaterdag speelde Sportiff Grasshoppers hun laatste competitieve wedstrijd van dit seizoen. In Haarlem tegen Triple Threat ging de overwinning naar de lokale ploeg. Bij Grasshoppers stopte Yara Paulides en kwam Angela van der Pol niet in actie vanwege blessures. Sonja Kuijt keerde terug na een lange blessure.

Sportiff Grasshoppers begint niet goed aan de wedstrijd. In eerste instantie blijft de stand gelijk, maar een 9-0 run van de Haarlemmers zorgt ervoor dat Grasshoppers op grote achterstand komt. Op 11-11 gaat de eerste periode naar Triple Threat 25-17.

Ook in het tweede kwart gaat het verdedigend en aanvallend niet goed met de ploeg Gouw/Versluijs, die de achterstand na 33-24 ziet oplopen. Ruststand 42-31.

Na de pauze staat Sportiff Grasshoppers verdedigend beter en neemt toch weer het initiatief. De Katwijkse ploeg komt geleidelijk dichterbij en eindigt het derde kwart met 6 punten achterstand (52-46).

De laatste helft wordt spannend als Sportiff Grasshoppers met een serie van 10-0 (55-56) op voorsprong komt, maar Triple Threat reageert vanaf de vrije worplijn en kan na het laatste fluitsignaal de welverdiende overwinning vieren. Eindscore 62-59.

Periodes: 25-17, 17-14, 10-15, 10-13.

Topscores: Karin Kuijt 16 (+6 ass), Alissa van der Plas 11 (+12 reb), Mia Hordijk 8, Sonja Kuijt 6, Lotte van Kruistum 5, Fleur Kuijt 4, Liselot Kulk 4, Rosalie Aandewiel 3, Ilse Kuijt 2, Yara Paulides.

Het commentaar van coach Axel Gouw was realistisch: “Het was slecht, weinig motivatie in het begin tegen een tegenstander die dat wel heeft. “Ze hebben ons eerlijk verslagen.”

Sportiff Grasshoppers kan zich volgende week voorbereiden op de play-offs die komend weekend van start gaan. De eerste wedstrijd (best of three) van de kwartfinales wordt op zaterdag 20 april gespeeld tegen QSTA United. De starttijd is 19.30 uur in sporthal Cleijn Duin.