Sportweekend in Rijswijk: belangrijke overwinning voor Celeritas, Vredenburch verliest van Zoetermeer

Door: Peter Petit

Vredenburch – FC Zoetermeer 2-3

Interim-coach Desley de Lepper uit Vredenburch was erg teleurgesteld na de wedstrijd in Julialaantje. Hij kon zich een goede wedstrijd van zijn team herinneren, maar zoals zo vaak dit seizoen, vergaten zijn spelers zichzelf te belonen. De Rijswijkers hadden in de eerste helft recht op een 2-0, misschien zelfs 3-0 voorsprong, maar de paal en een uitstekende doelman in het Zoetermeerse doel, Hylke van der Burg, voorkwamen de voorsprong in een aantrekkelijke eerste helft en met een veel ritme. . En zoals meestal gebeurt, wordt het doelpunt gescoord door de andere partij. De volgende 4D-kampioenen waren in de eerste 45 minuten inferieur, maar hebben de klasse om de enige kans die ze hebben om te zetten in een doelpunt. Björn van Heijst, een goede Zoetermeerse buitenspeler, maakte er bij rust 0-1 van.

Het was een wedstrijd met veel kansen. – Kees Franken

Hercompetitie

Na de thee was Zoetermeer de betere ploeg en waren zij degenen die de nodige kansen kregen. Na tien minuten was het Van Heijst die er weer 0-2 van maakte, na een pass van de doorgaans onnavolgbare Brandon Zigo Tichem, die zaterdag een slechte dag had. Kort na de 0-2 profiteerde Vredenburch van een fout van de Zoetermeerse verdediging en bracht Ener Nikocevic de wedstrijd in evenwicht. Met nog een kwartier te gaan besliste Zoetermeer de wedstrijd in hun voordeel. Emir el Messaoudi zette goed door en liet Jessy Nauman vrij voor het Rijswijkse doelpunt: 1-3. Kort daarna slaagden de bezoekers er niet in om met een strafschop nog meer afstand te winnen. Rijswijkse doelman Jay Veerman van Te Werve redde de strafschop van Brandon Zigo Tichem, een uniek beeld omdat de ‘set-piece’-specialist normaal gesproken zelden of nooit faalt. Na een lange inworp volgde een heerlijk ouderwets spel tussen een woud van benen en met een bijrol voor de paal belandde de bal uiteindelijk achter Zoetermeerse doelman Van der Burg, maar eigenlijk niemand in de Burcht. Zelfs de twee coaches konden niet zeggen wie de finishing touch aan de 2-3-stand had gegeven. Van Lepper: “Een verdiende overwinning voor Zoetermeer? Ik denk het niet, ik denk dat we recht hadden op minimaal 1 punt, misschien 3, maar we zitten al een paar weken in de hoek waar de klappen vallen. “We concentreren ons nog steeds op de derde plaats, dus win in de play-offs nog maar twee keer en dan zien we wel waar we staan.”

Interim-coach Desley de Lepper van Vredenburch. – Kees Franken

RVC Celeritas – Vijfde 3-2

Celeritas kwam in de vierde minuut op voorsprong en schakelde Fernando Couvreur uit met 1-0, tevens de ruststand. Kort na rust scoorden de inwoners van Hullen de 1-1, waarbij Bart de Swart uit een strafschop scoorde. Toen kwam ‘feesttijd’ voor Couvreur, voormalig TAC’90-speler. Hij scoorde een hattrick, maar deed ook iets stoms door onnodig tegen de bal te trappen. Hij had al een gele kaart, dus nu kreeg hij de tweede gele kaart, deze is rood en daardoor stelde hij zijn teamgenoten teleur. Quintus’ topscorer Rob van Binsbergen scoorde de finale met 3-2. Een goede dag voor Celeritas, die hun naaste concurrent Deltasport zag verliezen door directe degradatie, waardoor de voorsprong van Celeritas op de rode lantaarn nu zes punten bedraagt. Zaterdag staat de kelderwedstrijd in Vlaardingen tussen Deltasport en Celeritas op het programma en Celeritas beseft terdege dat Deltasport dit kalenderjaar nog geen punten heeft weten te scoren.