Heracles Almelo verloor thuis van SC Heerenveen

Heracles Almelo kon de goede week niet voortzetten met winst op AZ en Sparta Rotterdam tegen SC Heerenveen op zondag 14 april. De ploeg van Erwin van de Looi kreeg een vroeg doelpunt tegen via Che Nunnely en wist de kansen die ze gedurende het restant van de wedstrijd kregen niet te verzilveren. Pelle van Amersfoort maakte de wedstrijd vlak voor tijd af. Hierdoor eindigde de wedstrijd op 0-2. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Heracles Almelo acht punten voorsprong op RKC Waalwijk, dat zich momenteel in een play-offplaats bevindt.

Che Nunnely profiteert van een defensieve fout bij Heracles Almelo
Heracles Almelo begon uitstekend aan de eerste helft en domineerde de bal. De voorwaartse oplossing werd vaak gevonden via Marko Vejinović, Brian de Keersmaecker en Ajdin Hrustić. Dat leverde al vroeg twee kansen op. De eerste kans ging naar Bryan Limbombe die het vanaf een meter of twintig probeerde. Zijn pijl miste ternauwernood. Jizz Hornkamp begon ook met schieten. Doelman Mickey van der Hart wist deze weddenschap met zijn vuisten af ​​te weren.

Ondanks de dominantie kwam sc Heerenveen op een 0-1-voorsprong. Che Nunnely profiteerde van een te korte terugspeelbal van Sven Sonnenberg en versloeg Michael Brouwer door de benen. In een verder gelijkwaardige eerste helft kreeg Heracles Almelo nog twee goede kansen. Na een halfuur spelen was Sem Scheperman slechts een vingertop verwijderd van een voorzet van Navajo Bakdraad die de bal in het doel stuurde. Vlak voor rust kreeg Sven Sonnenberg de kans zijn fout recht te zetten. Hij verlengde een vrije trap met de rechtsbuiten, maar zijn schot raakte de lat.

Heracles Almelo benut de kansen niet, maar SC Heerenveen wel
In de tweede helft zette Heracles Almelo door en wist kansen te creëren, maar scoorde niet. Na ruim een ​​uur spelen verscheen Bryan Limbombe heel goed op links, wendde Ajdin Hrustić af, maar raakte Pawel Bochniewicz, die naar voren stapte om te schieten. Jizz Hornkamp kon een prachtige steekpass van Hrustić zelf niet in doelpunt omzetten. Invaller Mohamed Sankoh scoorde tweemaal in de finale, maar beide keren deed hij dat vanuit buitenspelpositie.

Waar Heracles Almelo de weinige kansen niet wist te benutten, deed SC Heerenveen dat wel. In de 88e minuut kopte spits Pelle van Amersfoort een corner achter doelman Brouwer (0-2).

Heracles Almelo – SC Heerenveen: 0-1 (0-1)
9. Che Nunnely 0-1, 88. Pelle van Amersfoort 0-2.

Gele kaarten: Marko Vejinović, Thom Haye