Doelman voorkomt dat Alliance’22 wint

Haarlem

Een hoekschop in de verlenging leverde Alliance’22 niet de drie punten op. Doelman Jesse Glorie van Limmen scoorde in de laatste minuut de 1-1, waarna scheidsrechter Petitjean direct op het fluitsignaal blies.

Hoe dan ook, na zes nederlagen is er opnieuw een klein sprankje hoop op een directe toepassing. De wedstrijd tegen nummer twee Limmen biedt perspectieven.

De bezoekers kregen in de eerste helft een penalty. Dit werd vorige week tegengehouden door Hugo Klerkx, de schlemiel, nadat hij de bal plotseling naar de voeten van de tegenstander had geschoven. Het betekende 1-0 voor vv Bergen. En daar was het.

“Hugo is een penaltymoordenaar. Die geredde penalty gaf ons een boost”, aldus speler Nigel Hoep, die het spel van de thuisploeg na afloop zag verbeteren.

Na ruim een ​​uur spelen kwam Alliance’22 op voorsprong. Een vrije trap van Twan Beekelaar werd afgemaakt door Hoep, die kort daarna geblesseerd het veld moest verlaten. “Ik maakte een misstap tijdens het juichen. Dat was niet de reden. “Toen schoot hij mij in mijn hamstring.” Ook Stijn Heuvel vertrok vanwege een blessure.

De Haarlemmers hadden de overwinning in de overlevingsstrijd hard nodig, maar Hoep zag Limmen in blessuretijd vanaf de zijlijn gelijk maken. Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan. “We hebben de punten echt nodig. ‘Je wilt niet meer meedoen’, zei Hoep.