Ché Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren in overwinning op Heracles

Het sc Heerenveen heeft drie punten behaald in Almelo en zet een goede reeks voort. De Friezen wonnen de laatste vier onderlinge ontmoetingen. Terwijl de stand eerder dit seizoen in het Abe Lenstra Stadion nog 3-0 was, was er nu een eindstand van 0-2 in het Erve Asito. Ché Nunnely en Pelle van Amersfoort hadden gelijk.

Heerenveen en Heracles hebben weinig verschil in het klassement. De Friezen hadden voor aanvang van deze wedstrijd nog maar één punt. In de eerste helft was duidelijk dat het verschil tussen beide ploegen niet alleen op papier klein was. Het was een redelijk gelijkwaardige strijd: de beginfase was voor de thuisploeg en de bezoekers begonnen wat makkelijker te spelen. Juist in de fase waarin Heracles het beste voor de dag kwam, scoorden de Friezen. Ché Nunnely profiteerde in de negende minuut van een fout van de Almelose verdediging: 0-1.

Heracles zocht naar de gelijkmaker en bereikte die tot tweemaal toe bijna. Sem Scheperman kon de bal na een half uur spelen niet in het doel stoppen en tien minuten later kon Sven Sonnenberg niet eens de score voor de thuisploeg maken. Ook aan de andere kant van het veld verliep het niet zonder gevaar. Luuk Brouwers zag een schot van richting veranderen na een goede aanval, Patrik Walemark probeerde het meerdere keren met een afstandsschot en doelman Michael Brouwer redde knap toen Walemark een gevaarlijke bal doorgaf naar Nunnely.

De eerste grote kans van de tweede helft was voor Pelle van Amersfoort. Hij kreeg de bal van Brouwers, maar zijn schot miste kracht. Hierdoor kon de doelman redden. Brouwer kende daarna een moment van rust, maar moest rond de zeventigste minuut opnieuw twee keer in actie komen. Invallers Espen van Ee en Thom Haye probeerden de voorsprong te verdubbelen, maar slaagden daar niet in.

In de 72e minuut leek Mohamed Sankoh de gelijkmaker te scoren, maar stond buitenspel. Hierdoor bleef de marge één. Ook Jizz Hornkamp kwam daarna dichtbij. Hij passeerde de bal langs de rechterkant van de paal voor Heerenveen. Het was op een moment dat de ploeg van Herac druk zette, maar met nog twee minuten te gaan stelde Van Amersfoort de overwinning veilig. Met zijn tiende doelpunt in de competitie de 0-2.

sc Heerenveen opstelling: Van der Hart; Ali, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Brouwers (59. Van Ee), Olsson (90. Webster); Walemark (59. Loizou), Van Amersfoort, Nunnely (87. Tjoe-A-On)