ASC Waterwijk blijft ondanks puntenverlies vechten voor de titel bij Olympia Haarlem Omroep Almere

Waterwijk slaagde er in de tweede divisie A niet in om de volledige overwinning te behalen. In Haarlen stond na negentig minuten de eindstand op 1-1.

Evenwicht

Het werd een wedstrijd met weinig kansen en een lichte dominantie voor Olimpia. De eerste helft was redelijk in balans en ontaardde in een worstelwedstrijd op het Olimpia-veld. Het opbouwen ging moeizaam waardoor de bal vaak hoog ging en er ook behoorlijk wat verloop was aan beide kanten. In de 30e minuut kwam de thuisclub op voorsprong met een directe vrije trap, maar het schot vanaf veertig meter verdween op het kruispunt onstuitbaar voor Waterwijk-doelman Surainy Carolus: 1-0. Nog voor rust bracht Waterwijk de stand weer op gelijke hoogte toen Tim Klaasen-Bos een strafschop omzette: 1-1.

Meer druk

Hetzelfde spelpatroon in de tweede helft, twee teams op zoek naar de overwinning. Er waren ook kansen, maar beide ploegen benutten deze niet goed. Met nog twintig minuten te gaan nam de druk op het doel van Waterwijk toe en moest doelman Carolus van Waterwijk meerdere reddingen uitvoeren om zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Waterwijk creëerde vanmiddag heel weinig kansen en eindigde uiteindelijk op 1-1. De thuisploeg had de beste kansen in deze wedstrijd, maar Waterwijk had moeite om tot een puntenverdeling te komen die uiteindelijk de juiste uitslag was voor deze voor beide partijen belangrijke wedstrijd. Waterwijk blijft derde in het klassement en heeft drie punten minder dan koploper Jong Holland, die tegen Buitenboys niet verder kwam dan 2-2. HBOK volgt de leider met twee punten voorsprong en heeft één wedstrijd minder gespeeld. Volgende wedstrijd speelt Waterwijk vanaf 15.00 uur een thuiswedstrijd tegen Always Forward.