4e divisie D: Vredenburch vergeet zichzelf te belonen tegen FC Zoetermeer, belangrijke overwinning voor RVC Celeritas

FC Zoetermeer begon slecht aan de wedstrijd tegen Vredenburch in Rijswijk, maar zoals zo vaak in de afgelopen wedstrijden maakte de ploeg in de tweede helft het verschil. RVC Celeritas boekte een belangrijke thuiszege tegen Quintus, maar zag topscorer Fernando Couvreur met een rode kaart voortijdig het veld verlaten.

Tekst: Peter Petit | Foto’s: Kees Franken

Vredenburch-FC Zoetermeer

Vredenburch begon fysiek aan de wedstrijd en kreeg ook enkele kansen, waar FC Zoetermeer weinig reactie op had. De ploeg van coach Martijn de Zoete kwam echter in de eerste helft beter in de wedstrijd. Echter, na tweemaal de paal van Vredenburch te hebben geraakt, kwam FC Zoetermeer dankzij Björn van Heijst op 0-1. Dat was ook de stand bij rust.

In de tweede helft was FC Zoetermeer de betere ploeg en kreeg ook de nodige kansen. Na tien minuten was het opnieuw Björn van Heijst die er na een pass van Brandon Zigo Tichem 0-2 van maakte. Kort daarna volgde, na enkele fouten in de verdediging van FC Zoetermeer, de gelijkmaker van Ener Nikocevic. Een kwartier voor tijd zette Emir el Messaoudi goed door en liet Jessy Nauman vrij voor het doelpunt van Rijswijk: 1-3. FC Zoetermeer kreeg daarna nog een strafschop, die Tichem miste, iets wat nog niet zo vaak is gebeurd. In de 91e minuut maakte Vredenburch na een lange inworp de 2-3. Het doelpunt ontstond uit een echt ouderwets gevecht en niemand, zelfs niet beide coaches, wist achteraf wie de bal had ontvangen achter de uitstekende doelman Hylke van der Burg, maar het doelpunt zal in ieder geval als eigen doelpunt worden genoteerd. van FC Zoetermeer: ​​2-3.

supertrots

Na coach Martijn de Zoete: ‘Met een 0-1-voorsprong bereikten we comfortabel de rust, maar we waren niet tevreden over elkaar. In de tweede helft heb ik tactisch het een en ander veranderd, ik heb Roald Houterman verwijderd, dat doe je niet zomaar’ “Hij is tenslotte je aanvoerder. Met zijn lengte kan hij altijd een doelpunt maken, maar die wissel is nu goed verlopen. We doen het samen en ik ben ontzettend trots op mijn mannen.”

Ook interim-coach Desley van Lepper van Vredenburch was trots op zijn mannen, maar vond het jammer dat zijn spelers in deze wedstrijd hun beloning niet hadden gekregen. “En we doen het onszelf al een paar weken aan”, zei De Lepper. “We hadden in de eerste helft 2-0 of zelfs 3-0 moeten staan, maar in plaats van naar het net te gaan, raakten we de paal. FC Zoetermeer begon heel slecht, maar toen ze met 2-0 achter stonden, brak er iets. Een terechte wedstrijd.” nederlaag? Ik denk het niet, we hadden recht op minimaal één punt, eigenlijk drie punten, de hele wedstrijd in aanmerking genomen. Nog twee keer winnen en dan zien we wel waar we staan. Vroeger niet. “Hij was succesvol in de play-offs, dus laat dit de eerste keer zijn.”

RVC Celeritas – Vijfde

Belangrijke overwinning voor de lokale ploeg met 3-2, een week voor de kelderwedstrijd tegen Deltasport. In deze wedstrijd was een hoofdrol met een donker tintje weggelegd voor Fernando Couvreur. De oud-speler van TAC’90 scoorde een hattrick voor RVC Celeritas, maar kreeg na twee gele kaarten ook een rode kaart omdat hij de bal onnodig naast trapte. Bart de Swart (strafschop) en Rob van Binsbergen scoorden voor de bezoekers uit Kwintsheul