Podium voor karateka Kai Sei in Koblenz

Een kleine selectie van drie Kai Sei karateka’s nam afgelopen zaterdag 6 april deel aan de Rheinland-Pfalz Open 2024 (Krokoyama-Cup). Het internationale open karatetoernooi van dit jaar, dat plaatsvond in de CGM ARENA in Koblenz, Duitsland, telde bijna 600 deelnemers en 137 clubs.

Er werd gebruik gemaakt van het Round Robin-wedstrijdsysteem; een poolsysteem, waarbij de karateka aan minimaal vier competities kan deelnemen. Het internationale toernooi staat bekend om het grote aantal deelnemers met moeilijke groepen.
Met twee podia (één zilveren en één bronzen) mag Kai Sei van een succesvolle deelname spreken. In de categorie U14 +55 kg individueel kumite heren eindigde Stan als tweede in zijn groep met drie gewonnen wedstrijden. In de halve finales moest hij het opnemen tegen de nummer één uit de andere groep. Met een eindstand van 4-4, maar senshu (voordeel) voor de tegenstander behaalde Stan een mooie derde plaats.

Kyanu eindigde ook als tweede in zijn groep, U14 heren enkelspel categorie -45 kg, met drie gewonnen wedstrijden. Hij had een bye in de kwartfinales, waardoor hij zich meteen plaatste voor de halve finales. In deze wedstrijd moest hij het opnemen tegen een van de kwartfinalewinnaars. Met een eindstand van 4-0 plaatste Kyanu zich voor de finale. Deze verloor hij, wat een mooie tweede plaats opleverde.
Rubén, die ook uitkomt in de individuele categorie U14 -45kg heren, behaalde twee overwinningen. Dit plaatste hem op de derde plaats in zijn groep, onvoldoende om verder te gaan.

Bezoek voor meer sportnieuws onze sportpagina: sportnieuws of samenvatting sportevenementen

Jouw opdracht? Bekijk ons ​​sportaanbiedersoverzicht en alle sportcursussen in één oogopslag.