O23 3e klasse D/4e klasse F: mooie overwinning FC Zoetermeer, SVC’08 verstevigt positie op tweede plaats

In Rokkeveen was FC Zoetermeer in 3D te groot voor Nieuwerkerk 2. In de vierde divisie versloeg SVC’08 Wilhelmus en verkleinde de voorsprong op leider Verburch tot drie punten.

Tekst: Roland van der Linden

3e divisie D

FC Zoetermeer O23 – Nieuwerkerk O23-2

FC Zoetermeer versloeg snel het tweede team uit Nieuwerkerk op eigen veld. Bij rust stond de thuisploeg al comfortabel op een 3-0 voorsprong dankzij doelpunten van Daan van Wageningen, Ted Lieffering en Jonas van den Hemel. Na de thee vond Nieuwerkerk als eerste het net (3-1), maar daarna raakten Jay Koegler, Ted Lieffering, Olaf Schrijver en Jonas van den Hemel raak en zorgden voor de eindstand: 7-1. FC Zoetermeer, coachteam Ferdy Macnack (foto), werd met de overwinning derde. Een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op promotie.

4e divisie F

Guillermo O23 – SVC’08 O23

SVC’08 vertrok met een 1-3 overwinning op Sportpark Westvliet. Toch kwam Wilhelmus op een 1-0-voorsprong dankzij een doelpunt van Stijn Fako. Nog voor de pauze arriveerde SVC’08 dankzij Luca Guariglia Duffy.

In de tweede helft nam de formatie van coach Richard Tetteroo de wedstrijd in handen. Lukas Nijboer en Jeremy Keus leidden SVC’08 naar een 1-3 overwinning. Dankzij de overwinning heeft SVC’08 nog een kans in de strijd om de titel.