NGV scoort erg goed op het Zoetermeer Craft toernooi

Tijdens het Ambachtelijk Gymnastiek Toernooi 2024 afgelopen zondag in Zoetermeer konden de turnsters van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging (NGV) wederom talloze medailles (25) mee naar huis nemen.

In ronde 1 kwamen niveau 2 leerlingen 4 Luce de Mooij, Charlotte Hoofd en Fleur Boerman in actie. De meiden begonnen hun competitie met een mooie vloeroefening die goud voor Boerman en brons voor De Mooij opleverde. Tijdens hun brugoefening behaalden ze alle drie hun swingvereiste, wat resulteerde in goud voor De Mooij en brons voor Boerman. Ondanks een valpartij was er zilver voor De Mooij en goud voor Boerman op balk. In het complete evenement (alle toestellen samen) kreeg Boerman de gouden medaille en ging De Mooij met het zilver naar huis. Hoofd presteerde eveneens goed, maar bereikte helaas niet het podium.

In ronde 3 kwamen Level 1 4 leerlingen Livia Moonen en Olivia Liu en Jeugd E Valentine Bronder en Esmée Wieske in actie. De dames begonnen hun wedstrijd op balk met een gouden medaille voor Bronder. Wieske presteerde goed op de brug en dit leverde haar een welverdiende bronzen medaille op. Bronder behaalde een prachtige zilveren medaille in de overall competitie!

De leerlingen begonnen met parallelle staven waarbij Moonen een zilverwaardige oefening uitvoerde. Liu voerde een zeer stabiele oefening uit op de balk en ontving de zilveren medaille. Liu deed een mooie vloeroefening, waarvoor hij een bronzen medaille ontving. Moonen sprong dit keer zó goed dat hij een gouden medaille kreeg.

In deze ronde konden ook niveau 25 leerlingen Fleur Moonen, Lisa Plaisier en Lyna Zondervan meedoen aan hun turnwedstrijd. Er werden prachtige onderdelen op de vloer getoond en Moonen kreeg een bronzen medaille. Zondervan ontving een bronzen medaille op sprong.

In ronde 4 kwamen leerling 3 niveau 5 Liselotte Visser en Jeugd G turnsters Zoë Lobé en Yenthe Voorheijen in actie. In de kluis lieten Lobé en Voorheijen zien wat ze kunnen en ontvingen goud en zilver. De gymnastiek deed het goed op balk, wat resulteerde in goud voor Voorheijen en zilver voor Visser. Lobé bleef rustig op de balk en kon hier het goud in ontvangst nemen. Daarnaast lag er goud op de grond voor Visser en zilver voor Lobé. Tenslotte kreeg Lobé ook nog een zilveren medaille in de overall competitie!