Beoordeling 4e klasse. Stompwijk’92 komt dichter bij overleving (4A). GDA bijna kampioen (4C). Maasdijk ademt in de nek van FC Zoetermeer (4D)

4e klasse A:

Stompwijk’92 komt dichter bij overleving in de 4eMijn klas. Zaterdag wonnen zij de belangrijke wedstrijd tegen Alphen: 2-1. De directe concurrent Floreant verloor met 4-2 op bezoek bij de beste ploeg SJZ.

Stompwijk’92 bevindt zich nog steeds in een p/d-positie. Maar het gat in een veilige zone, zo las Floreant, is nu teruggebracht tot slechts twee punten.

4e klasse C:

GDA komt steeds dichter bij het kampioenschap en directe promotie naar de 3Mijn klas. Madestein finishte zaterdag als laatste: 0-9. De nummer twee GSC ESDO verloor op bezoek bij Erasmus twee punten: 3-3. Met nog vier wedstrijden te gaan bedraagt ​​de voorsprong van GDA nu acht punten.

ODB won zaterdag met 1-3 in Houtwijk en staat daardoor op gelijke hoogte met GSC ESDO in het klassement. Nicky Keus, Wesley Perquin en Jordi de Jager hadden gelijk voor ODB. DUNO consolideerde de vierde plaats dankzij een 2-0 overwinning op SVH. Koen van den Hoogen en Danny Wigleven scoorden voor DUNO.

Loosduinen deed zaterdag goede zaken. Dankzij de 8-0 overwinning op SV Zuid West DH wijken zij niet alleen uit de gevarenzone, maar zijn zij ook in de derde helft koploper. Bart Ruwaard (3), Nemo Verstraten, Tyrone Plas, Marlon van Minnen en Erdi Cinar scoorden voor Loosduinen. Ook SV Zuid West DH legde de bal één keer in eigen doel.

SVH en Madestein bevinden zich in een directe degradatiepositie. Houtwijk, Quick en SV Zuid West DH bevinden zich in p/d positie. Quick won zaterdag ruim bij BMT: 1-4. Maar de post-competitie om te overleven lijkt moeilijk te vermijden.

4e klasse D:

Het is een kwestie van tijd voordat FC Zoetermeer het kampioenschap kan vieren. Zaterdag werd de sterke VDL met 4-0 verslagen. Bij rust was de stand nog 0-0. In de tweede helft maakte FC Zoetermeer de wedstrijd goed af: 4-0. Vredenburch heeft de deelname aan de promotie-play-offs al opgegeven. Maasdijk is dat echter niet en wacht nog steeds op een misstap van koploper FC Zoetermeer. Maasdijk versloeg Vredenburch zaterdag met 1-0 door een doelpunt van Roy Bruinen. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft FC Zoetermeer een voorsprong van vier punten op Maasdijk.

DHL is in de 4e al zeker van nog een jaartjeMijn klas. Zeker na zaterdag. De Delftenaren wonnen nipt van SEP: 0-1. Quintus deed het goed in de thuiswedstrijd tegen Deltasport: 3-0. Timo van Houten (2) en Daan Mansveld scoorden voor de ploeg van Kwintsheul. SEV won de belangrijke uitwedstrijd tegen MSV’71: 0-3. De Leidschendamse ploeg hoopt nog steeds de play-off te vermijden om te overleven.

MSV ’71 SEV 0 – 3
Vijfde SV Deltasport 3 – 0
VV SEP DHL 0 – 1
VV Maasdijk KRSV Vredenburch 1 – 0
FC Zoetermeer VDL 4 – 0

1 FC Zoetermeer zestien 13 3 0 41 64 12 -1