4D Samenvatting: DHL sterker in stadsderby tegen SEP, VDL geeft ‘cadeautjes’ aan FC Zoetermeer

SEP kon de 2-3-zege tegen Quintus van twee weken geleden niet opvolgen en verloor de stadsderby tegen DHL met 0-1. FC Zoetermeer had in de eerste helft veel last van de wind en maakte in de tweede helft vier doelpunten, maar coach Martijn de Zoete verwachtte tegen VDL meer van zijn ploeg.

Tekst: Peter Petit

SEP-DHL

De 0-1 ruststand was tevens het eindresultaat. Coach Marcel de Letter (foto) Na afloop was Van SEP niet tevreden over het spel van zijn ploeg. Slecht verdedigend uit een hoekschop kwam DHL al snel op voorsprong en maakte Kas op den Bouw het doelpunt. De Letter: “In de tweede helft hebben we meer energie in de wedstrijd gestopt, maar goed was het helaas nooit. “DHL kwam er niet achter, ze gaven ons wat kansen, dat is alles.”

FC Zoetermeer – VDL

Bij rust was de stand spectaculair, in de tweede helft kreeg de toekomstige 4D-kampioen twee cadeautjes van de VDL, waarna Djamil el Messaoudi met twee doelpunten de finale met 4-0 scoorde, beide op aangeven van Brandon Zigo Tichem.

Winnend coach Martijn de Zoete van FC Zoetermeer: ​​”We waren in de eerste helft niet helemaal precies, mijn spelers hadden ook last van de wind op het veld waardoor veel ballen ‘dood’ vielen. VDL kreeg enkele kansen prachtig in De eerste helft heeft hij niet benut. Ik ben tevreden, ja, maar ik had andere dingen verwacht van mijn ploeg. Als kritische coach zeg ik dat we meer doelpunten hadden moeten maken.” team ontvangen van de VDL-defensie: ‘Je dwingt geluk af, we werken hard, dat zag je ook bij Roald Houterman, de bal valt op de VDL-doelman, Roald blijft achtervolgen, hij doet het goed, de doelman schiet de bal vervolgens tegen hem aan als hij verdedigde, wat resulteerde in 1-0.” Ook FC Zoetermeer kreeg bij de 2-0 hulp van de VDL, nadat een speler de bal in eigen doel had geschoten. Nadat VDL meer risico’s ging nemen, was het de thuisploeg die dankzij El Messaoudi profiteerde.

Ongelukkig

Gilberto de Wildt, coach van VDL: “In de tweede helft waren we beter, maar helaas schoot onze doelman op een speler en toen viel er een eigen doelpunt. We deden helemaal niet onder, we kregen in de eerste helft een paar kansen, alleen twee voor de doelman, van wie we geen gebruik hebben gemaakt, en daarna hebben we twee cadeaus weggegeven, dat was het keerpunt van de wedstrijd. Het geluk van de kampioen. Ben ik boos op mijn doelman, Sjors de Bruijn? Nee, hij heeft de laatste paar wedstrijden goed gespeeld, nog steeds “Hij is jong, er is niets aan de hand, volgende week staat hij weer bij ons in doel, zo hoort het. Nu gaan we ons volledig concentreren op de play-offs, op de derde plaats.” of vierde plaats.”