3e Klasse Airconditioning: BSC’68 gelijk met Koudekerk, Graaf Willem II VAC alleen aan de leiding

BSC’68 kon Koudekerk niet verslaan, waardoor het gat met de leider vier punten bedroeg. Graaf Willem II VAC verdedigde enthousiast zijn eerste plaats. HMSH werd gewoon buiten beschouwing gelaten. DWO en Blauw-Zwart behaalden goede overwinningen in de lagere zones.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse A

BSC’68 – Koudekerk

De thuisploeg begon goed en stond na negen minuten met 1-0 voor. Vrije trap van Lody Dijkhuizen vanaf de rand van het gebied op het rechter kruispunt. Lucas Plag wist na een verre inworp gecontroleerd de 2-0 te scoren. Vijf minuten voor rust kreeg Koudekerk volgens BSC’68 een onterechte strafschop. De bezoekers faalden niet: 2-1. BSC’68 begon zwak aan de tweede helft. Een simpele bal werd niet correct weggewerkt en bezorgde Koudekerk de 2-2-voorsprong. BSC’68 gaf daarna niets meer weg en kreeg volop kansen op een doelpunt. Er waren geen wijzigingen meer in de score.

3e klasse B

Graaf Willem II VAC – HMSH

Jacky Adam bezorgde de leiders al na vijf minuten een 1-0-voorsprong. Vlak voor rust scoorden ook Brian de Jong en Rico de Boer en steeg de stand naar 3-0. In de tweede helft was Adam opnieuw snel raak. Het bleef lange tijd 4-0, maar in de laatste elf minuten verhoogden Maarten Rieder en Leo Dijkhuizen de stand naar 6-0.

Blauw Zwart – Maximale snelheid

De bezoekers sloten de eerste helft af met een 0-1-voorsprong dankzij de treffer van Jordy de Wit. Na de doelpuntenwissel maakte Full Speed ​​er alsnog 0-2 van, maar zag Blauw-Zwart daarna weer volledig in de wedstrijd terugkeren. Na de 1-2 van Raymond Vosse maakte Olivier van Deursen de gelijkmaker. Kort voor tijd pakte de club van Wassenaar de overwinning. Een doelpunt van Tommy de Jong zorgde voor de eindstand op 3-2 en Blauw-Zwart schoof op naar de achtste plaats.

PGS/VOGEL – DWO

In de eerste helft vielen er geen doelpunten. De thuisploeg uit Den Haag kreeg een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Vier minuten in de tweede helft Chadion Melfor (foto) Hij raakte de bal aan, waardoor DWO op een 0-1 voorsprong kwam. In de laatste minuut wist Kevin Mabemba de score te verdubbelen: 0-2.