De Dukes hebben een betere kans in de thuiswedstrijd tegen Haarlem – Reclame Den Bosch | De Bossche Omroep

Nog een sport
40 keer lezen

In de zevende ronde van de Trophy Pool moesten de rugbyspelers van The Dukes hard werken om te winnen. In de thuiswedstrijd tegen Haarlem was het behoorlijk lastig om gaten in de vijandelijke verdediging te vinden. De ploeg uit Den Bosch wist slechts één geconverteerde try en één penalty te noteren. Dat was genoeg om uiteindelijk een 10-7 overwinning te behalen.

In de beginfase was het lastig voor te stellen dat er tijdens de wedstrijd nauwelijks veranderingen in de scorebordcijfers plaatsvonden. Al na drie minuten baande flanker Wout Steenbeeke zich namens The Dukes naar de rechterkant af om de bal achter de trylijn van de tegenstander te schuiven. “Het is altijd goed om te scoren, maar dit was een schoolvoorbeeld van teamprestatie. Er ging een scrum aan vooraf, waarbij vooral onze aanvallers hun visitekaartje afgaven”, reageerde Steenbeeke na de wedstrijd. Thijmen Aarts had daarna geen moeite met omzetten. De 7-0 voorsprong voor The Dukes was tevens de ruststand.

vrije doorgang

De rugbyspelers van Dukes kregen in de eerste helft echter voldoende mogelijkheden om hun voorsprong uit te breiden. Oliva Sialau kwam in de tiende minuut dichterbij. De middenverdediger had enkele seconden vrije doorgang, maar kon niet genoeg snelheid winnen. Een Haarlemse inzending was dan ook onvermijdelijk. Kort voor rust kreeg de thuisploeg opnieuw een grote kans om te scoren. “Helaas ontbrak het ons op dat moment aan de nodige finesse”, licht vleugelspeler Wisse van der Heijden na afloop toe. “Ik had het zelf al verteld, maar helaas bleef het beslissende zetje uit. Persoonlijk ben ik vooral blij omdat de enkelblessure bijna achter de rug is.”

minder dominant

In de tweede helft waren de Dukes veel minder dominant. Haarlem kreeg onder leiding van aanvoerder Lucas de Waaij steeds meer controle over de wedstrijd. Dit resulteerde in enkele gevaarlijke situaties voor het team onder leiding van Marshall Milroy. Maar een opnieuw genomen strafschop van Aarts resulteerde in een stand van 10-0 in het voordeel van The Dukes.

Een kwartier voor tijd brachten een try van Milo Niggebrugge en een verrassende conversie van de uitstekende Daniel Jones het verschil terug naar drie punten: 10-7.

vechtlust

In de spannende slotfase lieten beide ploegen duidelijk zien dat ze de overwinning wilden claimen. Onder meer invaller Jenson van Rooij, geplaatst op de vleugelverdediger, was een voorbeeld van vechtlust. Steenbeeke leek in staat zijn tweede hattrick van de middag te scoren. Maar scheidsrechter Wissem Letaif keurde de poging af wegens buitenspel. Aan de andere kant wist Maarten van Osch een gevaarlijke Haarlemse aanval te neutraliseren. Ondertussen keek het thuispubliek uit naar het laatste fluitsignaal. Toen dat eindelijk klonk, heerste er grote opluchting binnen het kamp Den Bosch. Terwijl de spelers van het winnende team vrijwel direct spiesjes kregen, was het de haka (traditionele Nieuw-Zeelandse Maori-gevechtsdans, red.) die aan de andere kant van het veld de aandacht trok. “Al met al kunnen we tevreden zijn dat we deze wedstrijd hebben kunnen overwinnen. Wij hebben immers bewezen iets efficiënter te zijn dan Haarlem. Wij moeten deze lijn voortzetten. Wij willen dit seizoen met een goede noot afsluiten. Daarom gaan wij er alles aan doen om de Trophy Pool te winnen”, aldus reservecaptain Dirk van Lierop van The Dukes.

Uitwedstrijd Rotterdam

De volgende wedstrijd van The Dukes is op zaterdagmiddag 13 april bij Rotterdam Students. Begint om 15.00 uur.

Onder 18 team strijdt om een ​​plaats in de finale van het Nationaal Kampioenschap

Aanstaande zaterdag (6 april) strijdt team The Dukes onder 18 in de Limietlaan om een ​​plek in de finale van het Nederlands Kampioenschap. Gegarandeerde show. Begin om 16.00 uur. Bezoek voor het laatste nieuws de website van The Dukes: www.dukesrugby.nl.