SC Heerenveen geeft zege weg in Waalwijk

WAALWIJK – Heerenveen kwam tegen RKC niet verder dan een gelijkspel. De Friezen domineerden de hele wedstrijd, maar konden er geen overwinning van maken. In Waalwijk was de stand 1-1.

Heerenveen begon briljant aan de wedstrijd. In de eerste minuten werd de ploeg meerdere keren gevaarlijk. Een uitdaging van Pelle van Amersfoort werd van de lijn weggewerkt en een schot van Patrik Walemark werd knap gered door doelman Etienne Vaessen.

Enkele minuten later kreeg RKC een grote kans. Aanvaller David Min stond alleen tegenover Heerenveense doelman Mickey van der Hart. De doelman won die wedstrijd en maakte de weddenschap van Min ongeldig.

In het restant van de eerste helft had Heerenveen veelvuldig de bal en creëerde enkele kansen. Twee schoten van Walemark gingen naast en vleugelspeler Osame Sahraoui zorgde met zijn dribbelen voor gevaarlijke situaties. Vlak voor rust werd het schot van de Noor gered door Vaessen.

Ruim vijf minuten na rust scoorde Heerenveen de 0-1. Na een voorzet van Sahraoui kon Van Amersfoort afmaken met een kopbal. De aanvaller scoorde zijn negende doelpunt van het seizoen.

Ook na het doelpunt behield Heerenveen de wedstrijd onder controle. Toch was de stand 1-1. Een afstandsschot van Kevin Felida werd van richting veranderd, waardoor Van der Hart kansloos was.

Kort na het doelpunt kregen de Waalwijkers opnieuw een grote kans. Het schot van Min werd echter gestopt door Van der Hart. Daarna waren er voor beide ploegen geen grote kansen meer.