RKC telt een punt bij tegen Heerenveen en laat de zestiende plaats achter

RKC Waalwijk heeft de zestiende plaats in de Eredivisie afgestaan ​​aan Excelsior. De Brabanders speelden in eigen stadion gelijk tegen sc Heerenveen (1-1) en hebben nu één punt meer dan de Rotterdammers. De club die als zestiende eindigt moet via de play-offs aan het eind van het seizoen proberen een langer verblijf op het hoogste niveau te realiseren.

In Heerenveen speelde Thom Haye, die deze week zijn interlanddebuut maakte voor Indonesië, zijn tweehonderdste wedstrijd in de Eredivisie. De Friezen domineerden voor rust de score, maar scoorden niet. Ook RKC kreeg een kans via David Min, maar de spits kwam in botsing met doelman Mickey van der Hart.

Na rust drukte Heerenveen hun dominantie uit met een doelpunt. Osame Sahraoui pakte de bal in de 52e minuut af van Juriën Gaari en legde na een goede individuele actie de bal op het hoofd van Pelle van Amersfoort: 0-1. Voor Van Amersfoort is het zijn negende competitiedoelpunt dit seizoen, een persoonlijk record.

Gelukkig kwam RKC in de 69e minuut dichterbij, het afstandsschot van Kevin Felida werd van richting veranderd, waardoor Van der Hart kansloos was (1-1).

Heerenveen zakte door puntenverlies naar de elfde plaats.