EDO stijgt na ruime overwinning naar de derde plaats

Een plek die recht geeft op de play-offs voor promotie naar de tweede divisie. “En daar doen wij er alles voor”, aldus EDO-trainer Sjoerd Hamann. “De wedstrijd tegen Castricum was heel belangrijk voor ons. “We moesten winnen zodat de afstand met deze rivaal niet te groot werd.”

Scherpte

De spelers leken zich daar zeer bewust van te zijn, want ze waren nog maar een paar minuten in de wedstrijd toen Ko Kensen de thuisploeg al op een 1-0-voorsprong had gezet. “De spelers dachten waarschijnlijk dat we er al weer waren”, had de coach gezien. “Doordat het daarna aan scherpte ontbrak, kwamen we overal tekort en gaven we Castricum de kans om terug te komen.”

De Haarlemmers werden pas wakker toen de bezoekers de achterstand omzetten in een 2-1-voorsprong. In de laatste tien minuten van het eerste bedrijf won de thuisploeg opnieuw aan kracht. “Toen werd alles weer normaal”, zei Hamann.

Opening

Castricum moest een heel eind terug en hoewel de ploeg van coach Pim Touber de schade tot aan de rust probeerde te beperken met verdedigend voetbal, wist EDO tot tweemaal toe een opening te vinden. Thomas Linck en Bink van der Sluis waren de schutters.

“Als we willen meedoen aan de play-offs, zullen we nu moeten opstaan”, zei Hamann tijdens de rust tegen zijn spelers. “We zullen ook slimmer moeten zijn.” De woorden waren niet aan dovemansoren gericht, want in de tweede helft kwam de voorsprong van de thuisploeg niet meer in gevaar.

Gecontroleerd

“We hadden de tweede helft volledig onder controle”, zei Hamann optimistisch. “We hebben niets meer weggegeven.” In de slotfase boekte de ploeg een nog grotere overwinning: Wesley Berrenstein-Treffers en Fabian Laforga Kaandorp (strafschop) bepaalden met een 5-2 de eindstand.

Andere resultaten:

DEM-Zandvoort 0-0.

Heron Boys-Stormvogels 2-4. Stormvogel-goals: Brian Ezeoke (tweemaal), Jan Koridon en Melle Springer.

Boswachters-IJmuiden 8-2. IJmuiden-doelpunt: Justin Balm en Matthijs Veldman.

DWS-Hoofddorp 6-0.