3e Divisie: Baronie snel ingehaald na de pauze in Breda

De Haantjes mochten op bezoek bij als laatste geplaatste Baronie op koudwatersportpark De Blauwe Kei in Breda. Voor de weinige toeschouwers was het fijn dat er een grote en behoorlijk nostalgische tribune was om droog te houden. Zij zagen geen wedstrijd van bijzondere kwaliteit, maar wel een verdiende overwinning na negentig minuten spelen.

Tekst: Marcel de Kler

Vanaf het begin was het duidelijk dat Quick sportief revanche wilde nemen voor de verloren thuiswedstrijd. De Haagse ploeg nam snel het initiatief, maar was nog te onrustig aan de bal. Hierdoor werd het spel soms te gehaast en onzuiver gespeeld, waardoor echte kansen uitbleven. De aanval bleef beperkt tot enkele lekke banden, waar de Brabantse doelman niet zenuwachtig van werd. Aanvallend wilden de Baronnen vooral in de tegenaanval gevaarlijk zijn, maar de thuisploeg slaagde daar niet in. Het resultaat was een eerste helft zonder noemenswaardige momenten en dus zonder blad voor de mond.

Opdracht

tot vrede gekomen Boris van der Wiel (foto) op het veld in Quick met de taak om te scoren. Voor een coach is niets zo prettig als een invaller die dit zo letterlijk neemt dat hij bij zijn eerste balcontact al binnen een minuut de score opent. Na een snelle combinatie in het centrum ging de bal de vleugel uit en werd het centrum opgemeten zodat Boris van der Wiel het af kon maken en de 0-1 kon scoren.

Rekening

Hierna bleef Quick de wedstrijd controleren en op zoek gaan naar meer treffers. Achterin was het uitstekend op orde en Baronie wilde het graag doen, maar hij miste de kwaliteit om de Haagse verdediging te ontwrichten. Aanvallend had Quick een veel beter balbezit dan voor rust en er werden meer doelpunten verwacht. Dit keer waren er voldoende mogelijkheden om de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen, maar het laatste schot of de laatste pass was te slordig. De beste kans kwam uiteindelijk terecht bij Ricky van Mierlo, die in een één-op-één met de doelman de bal net naast het Brabantse doel schoot.

Wind

Het doel was echter onvermijdelijk en bij binnenkomst in de Haagse wijk werd duidelijk waar die term vandaan kwam. In de 78e speelminuut kreeg Quick een hoekschop van Rachid Bouyaouzan. Gedragen door de wind belandde de bal plotseling in het doel en de stand was 0-2. Als Baronie nog enige hoop had op een beter resultaat, werd ze een minuut later bruut verpletterd door Enzo Huntink. Ricky van Mierlo won de bal door hoge druk uit te oefenen en een paar balcontacten later kon Enzo Huntink vanaf de rand van het strafschopgebied perfect afwerken en er 0-3 van maken.

Debutante

Natuurlijk was de wedstrijd voorbij, maar de jonge Haantjes wachtten nog steeds op meer. Toen Fito Corravibius zijn debuut maakte als invaller wist een andere jeugdspeler de hoofdmacht te bereiken. Ook hij kon een doelpunt vieren, want spits Ricky van Mierlo wilde natuurlijk ook scoren. Hij schoot van afstand en zag zijn inzet ontploffen op de lat. In de rebound kon hij de bal in een leeg doel koppen, waarbij de wanhopige doelman op de grond stond en de 0-4-stand tevens het laatste koord van de middag werd.

linker rij

Quick speelde een zeer solide partij en was veel beter dan Baronie en won uiteindelijk met overtuigende cijfers. Vooral na de pauze was het een leuke wedstrijd om naar te kijken en aan Haagse kant ging er veel goed. Coach Paul van der Zwaan wil hem volgende week uiteraard weer zien, als degradatiekandidaat Unitas op Paaszaterdag om 14.00 uur op bezoek komt in Nieuw Hanenburg. Ook hier zullen de jonge Haantjes met toewijding moeten spelen om tot een goed resultaat te komen. Voorlopig staat Quick op het linkerrijtje en hoeft de ploeg zich geen zorgen meer te maken over het risico op degradatie. Zeer indrukwekkend met nog negen wedstrijden te gaan.