Roda JC was met een 3-1 te sterk voor NAC Breda

Roda JC Kerkrade heeft goede zaken gedaan in de strijd om de tweede plek in het klassement. De ploeg van Bas Sibum was tegen NAC Breda met 3-1 te sterk. De doelpunten werden gescoord door Ould-Chikh, Schmid en Daneels.

Op speeldag 31 stond Roda JC in Kerkrade tegenover NAC Breda. Na een eerste kwartier zonder kansen was het eerste schot op doel meteen een succes. Na goed werk van Arjen van der Heide mocht Walid Ould-Chikh op afstand bouwen en dat deed hij schitterend. De middenvelder stuurde de bal prachtig richting de lange hoek. Roda JC kon niet lang van de voorsprong genieten. Een voorzet vanaf links werd binnengekopt door Dominik Janosek en Elias Omarsson scoorde van dichtbij de gelijkmaker.

Na het bezoekende doelpunt ging het spel heen en weer. NAC Breda werd gevaarlijk door een schot van Patriot Sejdiu. Voor Roda JC scoorde Joey Müller het doelpunt, maar de Duitser kon na lang rennen niet meer schieten. Na precies een half uur spelen kregen de Limburgers een uitgelezen kans. Na het voorbereidende werk van Lennerd Daneels bereikte de bal Maxi Schmid. De aanvaller pakte de bal en schoot vanaf de turn. Helaas had doelman Tein Troost een uitstekende reactie.

Kort voor rust leek Schmid Roda JC op voorsprong te zetten, maar de spits was te onevenwichtig om de bal af te werken. In de blessuretijd van de eerste helft probeerde Ould-Chikh het ook van afstand. Dit keer ging zijn schot over het doel.

De tweede helft begon in stromende regen. Na tien minuten heen en weer spelen kwam Roda JC weer op voorsprong. Een Daneelscentrum werd uitgebreid door Teun Bijleveld. Schmid pakte de bal wonderwel bij de tweede paal en schoot tegen de touwen om via doelman Troost de 2-1 te maken.

Na het tweede doelpunt van Roda JC was het balbezit groter voor de bezoekers uit Breda. Dit zorgde niet meteen voor kansen. Tijdens de transitie deden de Limburgers dat wel. Na een uitstekende actie van Sami Ouaissa bracht Müller de bal naar Daneels. De Belg versnelde en schoot op de paal om het derde doelpunt te scoren.

In de slotfase moesten de bezoekers met tien man verder. Na een stevige uitdaging van Van den Bergh op Ouaissa kreeg de verdediger zijn tweede gele kaart. In de slotfase hield Roda JC stand en bleven de drie punten in Kerkrade!

SCOREBORD // 3-1:

15′ 1-0 | Walid Ould-Chikh (Arjen van der Heide)

22′ 1-1 | Elias Omarsson (Dominik Janosek)

54′ 2-1 | Maximiliaan Schmid (Teun Bijleveld)

74′ 3-1 | Lennerd Daneels (Joey Müller)

Roda JC Kerkrade: Koen Bucker, Boyd Reith, Matisse DIdden ©, Nils Röseler, Teun Bijleveld (77′ Orhan Dzepar), Lucas Beerten, Joey Müller, Walid Ould-Chikh (83′ Niek Vossebelt), Arjen van der Heide (54′ Sami Ouaissa), Maximilian Schmid (77′ Saydou Bangura), Lennerd Daneels (83′ Leroy Been)

NAC Breda: Tein Troost, Boyd Lucassen, Jan van den Bergh, Casper Straring (79′ Tom Boere), Elias Mar Omarsson (87′ Rowan Besselink), Patriot Sejdiu (72′ Thomas Marijnissen), Cuco Martina ©, Roy Kuijpers (79′ Sigurd Haugen ), Frederik Oldrup Jensen, Manel Royo Castell, Dominik Janosek

Gepubliceerd op: 23-03-2024