NAC verliest in Kerkrade met 3-1 van Roda JC en keert zonder punten terug naar Breda | BredaVandaag

Door: Redactie

NAC

Helaas heeft BREDA-NAC de overwinningen van de afgelopen weken niet kunnen opvolgen. De voetbalclub verloor haar 3.600ste officiële wedstrijd met 3-1 van Roda JC in het Parkstad Limburg stadion.

Coach Jean-Paul van Gastel rekende opnieuw op de diensten van Jan van den Bergh en Manel Royo. Vorige week konden ze er niet bij zijn. Van den Bergh vanwege blessure, Royo vanwege schorsing. Beiden keerden tegen Roda JC terug in de basiself. Troost stond in doel en Martina en Lucassen completeerden de verdediging. Jensen en Janosek stonden op het middenveld en voorin was er ruimte voor Sejdiu, Ómarsson en Kuijpers. Kuijpers speelde in de plaats van Omgba, die vanwege een blessure niet kon spelen.

Eerste helft

De beginfase van de 3600e officiële wedstrijd van NAC verliep vrij rustig. Balbezit wisselde en beide ploegen creëerden niet echt kansen. Tot de veertiende minuut, toen Ould-Chikh scoorde en Roda JC op een 1-0 voorsprong kwam. Roda JC kon niet lang van dit leiderschap genieten. Na een goede actie maakte Ómarsson gelijk voor NAC en de stand was 1-1. In de fase na deze doelpunten schommelde het spel wat. Roda JC had meerdere gevaarlijke acties en NAC meldde zich ook meerdere malen voor het doel van doelman Bucker. NAC nam later in de eerste helft meer initiatief en had meer balbezit. Dat gold voor Roda JC in de laatste minuten van de eerste helft. Er vielen echter geen doelpunten meer.

Tweede helft

De tweede helft begon sneller dan de eerste en beide ploegen gingen meteen in de aanval. Beiden kregen daarna een aantal goede kansen, helaas zonder resultaat. Roda JC scoorde in de 55e minuut en spits Schmid maakte er 2-1 van. NAC moest opnieuw in de achtervolging, maar ondanks veel balbezit creëerden de spelers geen grote kansen. Van den Bergh wist tot tweemaal toe een schijnbaar gevaarlijke pass te onderscheppen. In de 73e minuut kon geen enkele verdediger van NAC tussen een steekpass vanaf links komen en kon Daneels de bal in het doel schieten: 3-1.

Laatste fase

In de slotfase bleven de inwoners van Breda met 10 man over. Van den Bergh kreeg twee gele kaarten op rij en dus een rode kaart. Beide teams wisten niet meer te scoren en de wedstrijd eindigde op 3-1 voor Roda JC. NAC keerde zonder punten terug naar Breda.

volgende spel

NAC speelt vrijdag 29 maart opnieuw tegen een Limburgse tegenstander. Dan komt MVV Maastricht op bezoek in Breda.