Dames 3e Klasse E/G: Opmerkelijke DSO overwinning, Lyra verloor van de kampioen

Voorschoten’97 (3E) deed wat ervan verwacht werd. De rode lantaarndrager Foreholte 2 werd verslagen. DSO was op 3G te sterk voor Zwaluwen. Kampioen ADO Den versloeg Lyra en Sportclub Monster versloeg Die Haghe.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse E

Foreholte VR2 -Voorschoten’97 VR

In Voorhout behaalde Voorschoten’97 een ruime overwinning op de laatste plaats Foreholte 2. Dankzij de 1-4 overwinning steeg Voorschoten’97 naar de zesde plaats in het klassement.

3e klasse G

Zwaluwen Vlaardingen VR – DSO VR

DSO behaalde zijn tweede overwinning van het seizoen. In de wedstrijd om de laatste plaats boekten de Zoetermeerse ploegen een duidelijke overwinning met 2-7. Al in de eerste helft had een gedisciplineerde DSO de strijd al beslist. Danique van Lingen (2x), Quinty Waal en Tanya Rumahlewang maakten er bij rust een comfortabele 4-0 van. Na de thee verhoogden Danique van Lingen, Laura Willemsen en Gina Mulholland de score naar 0-7. Door twee fouten in de verdediging herstelde Zwaluwen zich enigszins van de wedstrijd: 2-7.

Lyra VR – ADO Den Haag VR2

In de eerste helft was ADO Den Haag VR2 de betere ploeg, maar de kampioen had wat tijd nodig om te scoren. Na iets meer dan een half uur opende Sacha Horsman de score en al snel volgden nog drie doelpunten. Sienna in ‘t Veld, Jasmijn Windhorst en Horsman maakten er opnieuw 0-4 van. Direct na de herstart schoot Nikki van den Bos van afstand de stand op 1-4 en kreeg Lyra meer kansen om te scoren. Het was echter het team van de coach. Marten Glotzbach (foto) waardoor het 1-5 werd dankzij een bal van Isa van Schaik in de korte hoek. Lyra bleef voetballen en hard werken en wist tot 2-5 te komen. Dione van Loenen kon de Haagse doelman verschalken na een pass van Nikki van den Bos.

Monster VR Sports Club – Die Haghe VR

De lokale ploeg pakte de vierde plaats ten koste van rivaal Die Haghe. De onderlinge wedstrijd eindigde met een duidelijke 4-1 overwinning voor de Westlandse ploeg.