Acht doelpunten voor Saestum in de uitwedstrijd tegen Amsvörde

23 maart 2024 om 22:53 uur

Voetbal

AMERSFOORT/ZEIST Na de ruime overwinning van vorige week op Jonathan moest Saestum zaterdag tegen Amsvörde spelen. De ploeg uit Amersfoort staat sinds vorige week op de laatste plaats in de 3e klasse C en beschikt ook niet over een heel goed gras. Het ging dus vooraf niet om luiheid, want Saestum vertrouwt vooral op zijn voetbalkwaliteiten. Iets wat het op deze mat niet makkelijk maakte.

Saestum nam meteen het heft in handen en had al snel veelvuldig balbezit. Toen de thuisploeg balbezit had, gaven ze deze snel terug aan het roodshirt. Grote kansen bleven er echter nog steeds uit, want rond de zestiende vielen de meeste aanvallen stil. Totdat Tycho Roose na een steekpass van Anouar Masnaoui het gebied inkwam en werd geduwd door een Amsvorde-verdediger. De scheidsrechter was vastberaden en legde de bal op elf meter binnen. De strafschop is duidelijk genomen door Moreno Beijaard. Even later omzeilde Tycho de doelman en scoorde het tweede doelpunt. Het vlagsignaal van de grensrechter was echter de reden om het doelpunt af te keuren. Met een percentage van 95% balbezit, maar met slechts 0-1 op het scorebord, gingen beide ploegen op de thee.

De tweede helft begon slecht en een overtreding langs de zijlijn resulteerde in een vrije trap voor Amsvörde. De vrije trap werd naar voren genomen en dankzij een beenpass van Joep van Esseveld werd de stand 1-1. Het onbegrip voor de tegengoal zorgde voor het nodige gif en in de eerste aanval viel Tycho Jurre van Droffelaar aan, die rustig de 1-2 scoorde. Saestum bleef los, want de volgende kans werd opnieuw gepasseerd door Tycho en binnengekopt door Daan Schmeink.

Saestum had Niels Meier en Yoeri Pot al binnengehaald en laatstgenoemde deed zijn naam als superinvaller eer aan door de 1-4 te scoren. Toen Tycho een paar minuten later de bal opnieuw voor de voeten van Yoeri wist te plaatsen, was de stand wederom 1-5. Twee doelpunten van Daan Schmeink maakten er 1-6 en 1-7 van en alsof dat nog niet genoeg was, pakte Yoeri Pot een strafschop naar het centrum. Het 1-8 scorebord zag er goed uit en betekende de tweede overwinning in de 3e helft. Saestum deelt de top met Olympia.

Saestum is één plek gestegen in het competitieklassement en heeft goed gewerkt aan het doelsaldo.

Volgende week is iedereen vrij vanwege Pasen. De week daarop speelt Saestum weer in Amersfoort en is de tegenstander KVVA.

Het rapport is afkomstig van teammanager René van Eck.