Vrouwen 3E/3G: Vlag bovenaan bij ADO Den Haag VR2, DSO pakt punt tegen KMD

De eerste regiokampioen is bekend. Het MO17-team van ADO Den Haag, dat in de competitie uitkomt als ADO Den Haag 2, kroonde zich door overmacht tot kampioen van de derde divisie G. DSO behaalde in de wedstrijd tegen KMD zijn vierde punt van het seizoen.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Carlo Bol

Dames 3e klasse E

Voorschoten’97 VR – DoCoS VR

De thuisploeg was de hele wedstrijd beter en ging dankzij een doelpunt van Eva Vlak met een 1-0 voorsprong de rust in. Na rust scoorden ook Desiree van Straalen en Kim Kooistra, waardoor de stand op 3-0 kwam. Na een doelpunt van DoCoS maakte Pien Laurens er 4-1 van. Een tweede doelpunt van de Leidse ploeg zorgde voor de eindstand op 4-2.

Dames 3e klasse G

ADO Den Haag VR2 – Monster VR Sportclub

Ondanks goed verzet van de Westlandse vrouwen behaalde de groengele formatie opnieuw een overtuigende overwinning. Doelpunten van Isa van Schaik en Lotte Vermeulen in de eerste helft en twee doelpunten van Floortje Bol na de doelpuntenwisseling resulteerden in de finale met 4-0. Met 112 doelpunten en vijf tegendoelpunten werd de ploeg van ADO Den Haag van coach Marten Glotzbach na veertien wedstrijden overtuigend kampioen.

DSO VR-KMD VR

KMD begon sterk aan de wedstrijd en kwam op voorsprong met doelpunten van Quinty Roerade en Fleur Kiezeling. Vlak voor rust plaatste Julia de Vries een bal van Danique van Lingen tegen de touwen en DSO hernam de 1-2 voorsprong. Zoetermeers-coach Sara van Vliet voerde een reeks wijzigingen door en deze hadden effect. De strijd eindigde in evenwicht: 3-3. Voor KMD was Fleur Hofland trefzeker en Danique van Lingen scoorde beide DSO-doelpunten.

Berkel VR2 – Lyra VR

Lyra moest zijn superioriteit erkennen met een 3-2 tegen het sterke Berkel 2, dat tweede werd. Bij rust stond de levenloze Lyra al met 2-0 te verliezen. Na rust wisten Dione van Loenen (2-1) en Marieke van Zweden (3-2) te scoren, maar konden een nederlaag niet voorkomen.

Die Haghe VR – sv Den Hoorn VR

In twintig minuten hadden de toeschouwers al vier doelpunten gezien, maar de stand bleef in evenwicht: 2-2. Izara Dijkxhoorn scoorde beide doelpunten voor SV Den Hoorn en Simone Bijes en Rubi Munier (strafschop) waren op doel voor Die Haghe. De Haagse vrouwen vonden dat ze recht hadden op nog een strafschop, maar de scheidsrechter had ongelijk. SV Den Hoorn kwam voor rust op een 2-4 voorsprong. Een doelpunt van Ashley Sintniklaas werd vlak voor rust gevolgd door een doelpunt van Jasmina Hadzimusic. In het tweede bedrijf waren er geen veranderingen in de score 2-4.