Juventus sluit het seizoen goed af in Apeldoorn

Maandag 18 maart 2024

Sport verzonden

Afgelopen zaterdag kon het vlaggenschip van Juventus afreizen naar Apeldoorn om de laatste wedstrijd van het seizoen te spelen. Voor de wedstrijd was Juventus gedaald naar de vierde plaats in de ranglijst. Als je wint, gaat het één plaats omhoog en als je verliest, kan het nog een plaats omlaag gaan. Daarom was het voor de Hardenbergers belangrijk om de wedstrijd serieus te nemen en de punten te pakken met Apeldoorn: Juventa begon goed aan de wedstrijd, waardoor de stand op 0-2 kwam met twee trefzekere vrije ballen. Verdedigend zat alles goed en met een gevarieerd spel kwam de ploeg van Gert Schorn op 1-5. Hierna volgde een slechte tijd voor de Hardenbegers. Kv Apeldoorn wist de mand makkelijker te vinden, terwijl de productie van Juventa haperde. De 4-5-stand leek een wake-up call, want hierna pakte Juventus het tempo weer op. Met verfijnde combinaties en geconcentreerd verdedigend werk behaalden ze een score van 6-12. Apeldoorn wist voor rust nog tweemaal te scoren, waardoor de ploegen bij rust met 8-12 achterbleven. Bij rust prees coach Gert Schorn het spel van de spelers, maar gaf tegelijkertijd aan dat de wedstrijd nog niet voorbij was, wat ook in de tweede helft duidelijk werd. De ploeg wist een comfortabele 8-14 voorsprong te nemen, maar kon deze niet vasthouden. Apeldoorn schoof mede door een reeks tactische wijzigingen terug naar 14-16. Gelukkig wisten de Hardenbergers vanuit deze positie op de juiste momenten de basket te vinden. Bij een stand van 20 op 21 scoorden Jet Naberman en Leroy Otten de bevrijdende doelpunten, waardoor de eindstand op 20 op 23 bleef. Een goede finish voor de ploeg van coach Gert Schorn en teammanager Claudia Snijder. Door de overwinning eindigde het team op de derde plaats in het klassement. Het is misschien minder dan eerder verwacht, maar het biedt wel inzichten voor de toekomst. De komende weken zullen in het teken staan ​​van de voorbereiding op het veldseizoen. Juventa staat voor een competitie waarin ze zich als doel kunnen stellen om aan de top te komen. De ploeg begint de competitie op zaterdag 6 april met een uitwedstrijd. De spelers van het eerste elftal willen alle fans bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun dit indoorseizoen. Ook het tweede elftal van Juventus bleef in de laatste competitiewedstrijd ongeslagen. Na een moeizame eerste helft wisten ze uiteindelijk vrij eenvoudig te winnen van Exakwa met 14-21.