VVV-Venlo verloor in extra tijd op bezoek bij NAC Breda

VVV-Venlo verloor vrijdagavond in extremis op bezoek bij NAC Breda. De ploeg van coach Rick Kruys leek in de strijd om de play-offs op weg naar minimaal één punt tegen de directe rivaal uit Brabant, maar in blessuretijd kregen ze het enige doelpunt van de wedstrijd te verwerken: 1-0.

Gesteund door 270 Venlo-fans speelde VVV in een uitverkocht Rat Verlegh-stadion zonder grote verrassingen in de basiself. Pas voorin wijzigde Kruys zijn formatie na de 2-0-zege op FC Emmen van vorige week. Martijn Berden en Magnus Kaastrup begonnen als vleugelspelers, terwijl Milan Robberechts en de fitte Thijme Verheijen op de bank begonnen. De VVV slaagde er in de eerste twintig minuten niet in om de aanvallers te positioneren. Het was vooral NAC dat de vijand zestien bedreigde, vooral via de linkerkant. Delano van Crooij schoot binnen het strafschopgebied tweemaal op doel. De doelman zag die twee schoten echter recht op zich af en redde met zijn voet, voordat de bal bij het tweede schot recht in zijn handen kwam. In het restant van het eerste bedrijf kreeg VVV geen echte kansen meer tegen, maar meer dan enkele dreigende momenten bleven achterwege.

Wachten op grote kansen
Er waren nog geen duidelijke kansen gecreëerd en daarom besloot Kruys tijdens de rust twee nieuwe aanvallers in de ploeg te halen. Verheijen en Robberechts vervingen Berden en Kaastrup. Met dat duo op de vleugels was het eerste schot van de tweede helft van Elías Sierra. De VVV-middenvelder probeerde het in de eerste minuut na rust van afstand, maar hij raakte de handen van NAC-doelman Tein Troost. Zeven minuten later liet ook NAC voor het eerst van zich horen en dat zorgde voor een gevaarlijk moment voor het Venlose doelpunt. Richard Sedláček werkte de bal vlak voor de doellijn weg met een slide. Het volgende gevaar kwam na een uur VVV-spel, dit keer via Robberechts. De invaller kwam vanaf de rechterkant van het strafschopgebied binnen en scoorde met zijn linkervoet, maar doelman Troost kwam tussenbeide voor de korte corner.

VVV wordt sterker
Het schietpartij van Robberechts was het startsein voor een fase waarin de VVV actiever werd. De volgende kans ging eveneens naar de Venlonaren, die het ditmaal probeerden met een voorzet vanaf links. Kosidis kopte de bal het strafschopgebied in, maar schoot naast het Brabantse doel. Direct daarna werd NAC weer gevaarlijk via Patriot Sejdiu. De buitenspeler schoot na een individuele actie in de zestien van Venlo in het zijnet. In de eerste twintig minuten na rust gebeurde er meer dan in de hele eerste helft, waarbij VVV steeds meer richting het NAC-doel duwde. Robberechts bracht doelman Troost weer in actie met een schot in de korte hoek na een soortgelijke actie binnen. Dit keer kon de doelman alleen maar pareren en uit die rebound gaf Robberechts de bal aan Levi Smans, die de bal naast volleyde. Mohammed Odriss was op dat moment al bij de VVV-ploeg gekomen als vervanger van Sierra.

Doelpunt tegen in extra tijd
Op dat moment zweefde er stukje bij beetje een Venloos-goal in de lucht. Er restten echter nog twintig minuten en de tijd begon te dringen om het doelpunt te forceren. Daarom besloot Kruys dat het tijd was om Kosidis te vervangen door Pepijn Doesburg, die vorige week als invaller de wedstrijd tegen Emmen besliste met een prachtige 2-0. Met Doesburg aan de leiding zocht VVV in de laatste tien minuten van de wedstrijd de overwinning. De NAC deed echter hetzelfde, waardoor beide ploegen in de finale konden winnen. Hoewel VVV in de tweede helft domineerde, ging de overwinning op het laatste moment naar NAC. In blessuretijd won de thuisploeg nadat Cuco Martina uit een hoekschop het winnende doelpunt scoorde. En zo leed de VVV een onnodige nederlaag in het Rat Verlegh-stadion.

NAC Breda – VVV-Venlo: 1-0 (0-0)
95. Koekoek Martina, 1-0.

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Moreno Rutten (91. Diego van Zutphen), Rick Ketting, Roel Janssen, Simon Janssen; Richard Sedláček, Elias Sierra (66. Mohammed Odriss), Levi Smans; Martijn Berden (45. Milan Robberechts), Michalis Kosidis (76. Pepijn Doesburg), Magnus Kaastrup (45. Thijme Verheijen).