Zoetermeers Dagblad | Feyenoord verslaat Heracles Almelo eenvoudig: 3-0

Feyenoord won eenvoudig de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (3-0). De huidige kampioen uit Rotterdam blijft stevig op de tweede plaats in de Eredivisie staan. Deze positie levert de ploeg van coach Arne Slot aan het eind van het seizoen een ticket op voor het nieuwe seizoen van de lucratieve Champions League.

Uiteraard wil Feyenoord graag de landstitel prolongeren, maar na het gelijkspel van vorige week tegen PSV (2-2) beseft ook Rotterdam dat de tweede plaats waarschijnlijk het hoogste is dat behaald kan worden. Een achterstand van 10 punten is niet snel goed te maken, zeker niet tegen een ploeg die dit seizoen nog niet heeft verloren in de Eredivisie. FC Twente, nummer 3 in het klassement, heeft 6 punten minder dan de Rotterdamse club.

Heracles strijdt de komende maanden om de controle in de Eredivisie. De ploeg van coach Erwin van de Looi heeft 2 punten voorsprong op RKC Waalwijk, de nummer 16 van de Eredivisie. Deze positie impliceert deelname aan de play-offs voor promotie en degradatie aan het einde van het seizoen.

Minteh
Yankuba Minteh scoorde opnieuw het eerste doelpunt van Feyenoord. De snelle Gambiaanse aanvaller van Newcastle United scoorde in de 28e minuut en scoorde de afgelopen twee weken ook tegen Almere City (2) en PSV (1). Feyenoord gelooft in Minteh en wil binnenkort graag met Newastle United in gesprek over de toekomst van de aanvaller.

Santiago Giménez verdubbelde vlak voor rust de score voor de lokale bevolking (2-0). Igor Paixão, de vervanger van Luka Ivanusec, stond nog geen twee minuten in het veld toen hij het derde doelpunt van Feyenoord scoorde. Na die ruime voorsprong maakte coach Slot van de gelegenheid gebruik om Bart Nieuwkoop, Ondrej Lingr, Antoni Milambo en Ayase Ueda speeltijd te geven. Ramiz Zerrouki, Quinten Timber, Minteh en Giménez werden vervangen.