CAS RC rugbydames zegevieren

CASTRICUM – Damesrugby heeft een grote stap gezet richting promotie naar de hoogste categorie van Nederland in de overgangsklasse. Afgelopen zondag werd de groep Haarlem/Den Helder met overweldigende cijfers aan de kant gelaten, 7-108.

Een week geleden leed de Haagse rugbyclub, een directe en gevreesde concurrent, al een flinke nederlaag. De talentvolle ploeg van Castricum liet in het winderige Den Helder direct na het openingsfluit zien dat ze 5 punten hadden gescoord. Omdat de aanvallers sterk waren en de backs erg snel, werd er onmiddellijk naar de aanval gezocht. Dit leidde al snel tot een voorsprong die gedurende de wedstrijd groter werd. Bij rust was de stand 0-75. De Cheetahs (de naam van de groep) begonnen met nieuwe moed aan de tweede helft en wisten zelfs een try te scoren, helaas voor het thuispubliek was dit het enige wapenfeit. De dames van CAS RC bleven als team spelen, iedere speler deed zijn werk goed en creëerde kans na kans. Sterk spel resulteerde in een eindstand van 7-108. De technische staf was zeer tevreden over de wedstrijd. De tweede helft kan worden gebruikt om een ​​reeks looplijnen te oefenen. De dames hebben de helft van de competitie al achter de rug en staan ​​ongeslagen bovenaan, er is een flink gat geslagen met de nummer twee. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan en dan weten we of CAS RC Dames 1 volgend seizoen in de Ereklasse speelt. De volgende thuiswedstrijd is aanstaande zondag om 13.00 uur in Wouterland. Aanstaande zaterdag vinden de laatste drie wedstrijden van het Six Nations-toernooi plaats en zijn allen live te zien en mee te maken in het clubhuis van Wouterland. Het begint om 15.00 uur.