Zoetermeer Panthers uitgeschakeld door Amsterdam Tigers

Het seizoen voor de ijshockeyers van Zoetermeer Panters zit erop. De best geplaatste Amsterdam Tigers waren zondag in de Silverdome met 5-3 te sterk voor de Panters. Na de 7-6 nederlaag van zaterdag in Amsterdam eindigde de best-of-three series met een 2-0 nederlaag.

Panters amsterdam1Bijna 1.000 toeschouwers namen plaats op de tribunes. Panteras en Tigres gaven in de beginfase geen duimbreed toe. Een fout in de verdediging resulteerde al na ruim vijf minuten in het eerste doelpunt van de Tigers. Panters vocht zich terug in de finale dankzij Attila Birke tijdens het powerplay. Het laatste woord was wederom voor de bezoekers. Een moeizame wissel van Panters 30 seconden voor rust zorgde voor een 1-2 voorsprong voor Amsterdam.

In het middengedeelte was Panters het hoofd van zijn eigen huis. Tigers-doelman Missler hield zijn ploeg in die fase met veel reddingen. De lokale ploeg werd in de 37e minuut verslagen: Karol scoorde 1-3. Zoetermeer pakte in de finale de druppel met een doelpunt van Sam Hayes.

Net als in de eerste wedstrijd domineerde Amsterdam in het vierde kwart. Een matige defensieve ingreep leidde tot 2-4, waarna Poutanen tien minuten voor tijd de knock-out behaalde. Sam Hayes maakte er in de 52e minuut 3-5 van, maar het slotoffensief had te weinig inhoud om de Tigers uit te schakelen.

Zo eindigt het seizoen negatief voor Zoetermeer Panters, die in deze reeks tegen Amsterdam zeker hun kansen kregen. De hoofdstadploeg strijdt nu om de titel tegen de Nijmeegse Duivels. Panters kunnen zich opmaken voor het nieuwe seizoen dat medio september weer van start gaat.

Foto’s: Robert Bos

Bezoek voor meer sportnieuws onze sportpagina: sportnieuws of samenvatting sportevenementen

Jouw opdracht? Bekijk ons ​​sportaanbiedersoverzicht en alle sportcursussen in één oogopslag.