O23 3e klasse C/D: FC Zoetermeer wint nipt van DSO, HVV verliest van VVSB

HVV O23 leed in de hoofdwedstrijd van 3C tegen VVSB een nederlaag en zakte naar de vierde plaats. Graaf Willem II VAC won het duel in de kelder van Scheveningen. In 3D versloeg FC Zoetermeer stadsrivaal DSO en FC s’-Gravenzande verloor van VOC.

Tekst: Roland van der Linden

3e divisie C

Scheveningen O23 – Graaf Willem II VAC O23

De bezoekers brachten Scheveningen nog meer in de problemen en boekten goede resultaten. Graaf Willem II VAC kwam halverwege de eerste helft op een 0-1-voorsprong. Een vrije trap van Mohamed Daoudi gleed in het doel. Acht minuten voor rust was de stand 0-2. Nu sloeg Jack Kusters een pass van Ashyandro Holder. Na de pauze waren er geen wijzigingen in de score. Scheveningen staat met één punt uit zes wedstrijden op de laatste plaats. Graaf Willem II VAC heeft nu zeven punten.

VVSB O23 – HVV O23

Bovenaan de ranglijst zijn de verschillen klein. HVV moest even pauzeren na de 3-2 nederlaag in Noordwijkerhout. De Haagse ploeg staat nu drie punten achter op VVSB en Rijnsburgse Boys.

3e divisie D

DSO O23 – FC Zoetermeer O23

De Zoetermeerwedstrijd op Sportpark Bentwoud werd de prooi van het bezoekende FC Zoetermeer. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de eerste helft op het scorebord. Dylan Piket scoorde 0-1 voor de ploeg van de coach Ferdy Macnack (foto).

FC’s Gravenzande O23 – VOC O23

De Westlanders kwamen al vroeg in het matige duel op een 1-0-voorsprong dankzij een doelpunt van Tim Rolff. Deze score bleef tot een kwartier voor tijd op het bord staan. VOC maakte er met een strafschop 1-1 van en scoorde daarna nog twee keer in tien minuten. Zo wonnen de Rotterdammers met 1-3.