NSC verliest van CSV Apeldoorn

10 maart 2024 om 9:28 uur

Voetbal

NIJKERK Met nog negen competitieduels te gaan, verbetert de situatie van de NSC niet. Tegen CSV Apeldoorn leden ze een nipte 1-0 nederlaag. Een verdiende nederlaag, maar nog steeds met weinig kans. Dat zal in het voordeel van de NSC moeten werken, dan is er nog voldoende hoop dat de wet wordt uitgevoerd.

CSV Apeldoorn bezet een prominente plek in het klassement, maar heeft de laatste drie wedstrijden van de competitie gelijk gespeeld tegen ploegen die dicht bij NSC staan ​​in het klassement. Dit gaf de NSC enige steun om in Apeldoorn tot een resultaat te komen. Zoals verwacht nam CSV het initiatief en schoof op richting het doel van Thomas van ‘t Land. NSC had de pech om tien minuten later een doelpunt te scoren. Kelly Joao was de laatste stop na een voorzet van Kelly Jansen. 1-0 is een punt waarop CSV meer rust heeft en NSC weer in de achtervolging moet gaan. Dat lukte bijna snel na het eerste doelpunt, maar het schot van Arslan Gümüs ging naast. De thuisploeg kreeg echter de beste kansen en dus was de 1-0-voorsprong bij rust zeker verdiend.

Na de pauze werd de show er niet beter op. De NSC wilde het wel doen, maar de CSV Apeldoorn was iets beter. Ook CSV creëerde weinig echte kansen, waardoor er nog hoop was voor NSC. Een kwartier voor tijd leek die hoop te verdampen toen CSV na een handsbal een penalty kreeg opgelegd. Nigel Michels schoot echter. De wedstrijd was nog niet beslist en NSC leek er in de finale bijna van te profiteren. Gümüs kreeg een goede kans op de gelijkmaker, maar doelman Stiemer voorkwam de gelijkspel. Een beetje geluk bij deze laatste kans zou NSC in deze competitiefase ten goede komen, maar zaterdag moesten ze genoegen nemen met een 1-0 nederlaag.