4e klasse D: FC Zoetermeer maakt geen fout met het laagvliegende Deltasport

4D-kopman FC Zoetermeer had in deze competitieronde geen sympathie voor degradatiekandidaat Deltasport: 0-6. Maasdijk-coach Dennis van den Steen had voor de wedstrijd tegen RVC Celeritas geen vertrouwen in een goed resultaat tegen de ‘vechtmachine’ van Rijswijk. Achteraf gezien had hij gelijk: de Maasdijkers bleven op een teleurstellend 1-1 gelijkspel staan.

Tekst: Peter Petit

Deltasport – FC Zoetermeer

Voor deze wedstrijd in Vlaardingen tegen degradatiekandidaat Deltasport had coach Martijn de Zoete er geen vertrouwen in. “Je weet het nooit en als team moet je het bereiken”, waren de woorden van De Zoete voor het startschot. Maar vanaf minuut één was FC Zoetermeer de ploeg met de bal en Deltasport de ploeg die er achteraan zat. Na enkele kleine kansen kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van debutant Björn Dijk werd door een verdediger van de thuisploeg in eigen doel gekopt. Hierna volgde een periode waarin FC Zoetermeer kans na kans kreeg om de score op te voeren. Na een briljante aanval scoorde Roald Houterman Brandon Zigo Tichem (foto) 0-2. Vijf minuten later was het dezelfde speler die vrij voor de vijandelijke doelman stond en de 0-3 scoorde.

Na rust kwam Deltasport enthousiast uit de kleedkamer en probeerde kansen te creëren, maar dat stelde niet veel voor. Na goede druk van Ted Liefering gaf hij de bal vervolgens door aan Brandon Zigo Tichem, die tegen de touwen schoot en er 0-4 van maakte. Het was FC Zoetermeer dat de een na de ander bleef creëren, totdat Wesley Vaes er 0-5 van maakte na een pass van Tichem, die wederom schitterde. In de slotfase van de wedstrijd waren de rollen omgedraaid, het was Vaes die voor de voorzet zorgde waar Brandon Zigo Tichem van profiteerde.

RVC Celeritas-Maasdijk

Kort voor rust kwamen de Amsterdammers uit een tegenaanval op 1-0 dankzij een doelpunt van spits Fernando Couvreur. Maasdijk keerde goed terug in de wedstrijd; Dankzij een elegante aanval scoorde Roy Bruinen de gelijkspel: 1-1. Coach Huib van Oostrom Soede van RVC Celeritas moest een wissel doorvoeren, David Ventura Moya verving de geblesseerde Justin López. De druk van de Maasdijkers nam toe, maar dat was niet terug te zien op het scorebord. Goed resultaat voor RVC Celeritas, die ook Andrés ‘Lelle’ Manuele met een zware blessure het veld zag verlaten richting het ziekenhuis. Kostbaar puntenverlies voor Maasdijk, die met een kater de terugreis aanvaardde.