3e klasse A/B: BSC’68 naar de tweede plaats, Graaf Willem II VAC te Wassenaar

In Langeraar deed BSC’68 (3A) goede zaken met een overwinning op Altior. Koploper Graaf Willem II VAC verslikte zich in Blauw-Zwart en zag de voorsprong op Wilhelmus terugbrengen tot twee punten. Schipluiden deed onder voor Duindorp sv. DSVP en Ariston’80 bleven in evenwicht.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse A

Altior – BSC’68

In het eerste deel was de BSC’68 meester en heer. De bezoekers waren dicht bij de bal, die snel werd vastgelegd. BSC’68 kwam in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Lijon Korving en kort daarna was het Lucas Plag die de 0-2 scoorde. BSC’68 slaagde er niet in de score verder te verhogen en Altior maakte na rust de gelijkmaker, ondanks de talrijke kansen van BSC’68. Altior nam vervolgens de vleugel over en kreeg goede kansen, maar BSC’68 bleef standvastig: 1-2.

3e klasse B

Duindorp sv – Schipluiden

Thuis boekte Duindorp SV een goed resultaat door Schipluiden na een 2-2-stand bij rust met 4-3 te verslaan. In de eerste helft traden Joost Frerichs en Niels Boks effectief op voor Schipluiden. Schipluiden kreeg in de tweede helft al snel een rode kaart. Rechtsback Twan Lansbergen mocht vroeg vertrekken. De wedstrijd draaide om en Duindorp pakte de overwinning met 4-3. Sjoerd Boks scoorde het derde doelpunt voor Schipluiden.

Blauw Zwart – Graaf Willem II VAC

coach team Alan Campfens (foto) zorgde voor opschudding met een grote overwinning op Graaf Willem II VAC. De koploper verloor met 3-0 van Blauw-Zwart. Voor rust maakten Kay Kronenburg en Bastiaan Hendriksen er 2-0 van. Na de thee kreeg Hendriksen weer gelijk en maakte de eindstand 3-0. Dankzij de broodnodige overwinning klommen de Wassenaarders naar de elfde positie.

DSVP – Ariston’80

Op Sportpark De Groene Wijdte scoorde Karel Wittekoek het eerste doelpunt van de studenten. Pas in de tweede helft wist DSVP de gelijkspel te bereiken. Nick van der Eijk bezorgde de thuisploeg nog een punt: 1-1.