Zoetermeers Dagblad | Zoetermeer Panthers bereiken via strafschoppen de halve finales van de Eredivisie

De ijshockeyers van Zoetermeer Panters hebben zich geplaatst voor de halve finales in de strijd om de Eredivisie-titel. Panters schakelde de Utrecht Dragons uit met strafschoppen (5-4) in de Silverdome, nadat de spannende derde wedstrijd op 4-4 eindigde. Ze wonnen de reeks met 2-1.

600 toeschouwers begaven zich naar de ijshockeyhal voor de beslissende derde wedstrijd van de reeks tussen Zoetermeer en Utrecht. Er werd vooraf een spannende strijd verwacht. Fans op het ijs en mensen die vanuit huis naar de live-uitzending keken, kwamen aan hun trekken.

Na vijf minuten spelen hadden er vier doelpunten kunnen vallen. Zoetermeer kwam na 32 seconden op voorsprong (Kocsis), maar Utrecht reageerde krachtig. Bontan en Schaasberg maakten er 1-2 van voor de Dragons. Kapitein Michael van Rijswijk behield opnieuw zijn evenwicht.

De wedstrijd was vol spanning. In elke fase veranderden de kansen. Beide ploegen bezorgden de toeschouwers een wedstrijd vol passie, strijd, inzet en mooie doelpunten. Nadat Valentijn Scheffe er 3-2 van maakte voor de thuisploeg, maakte Brock Montgomery er bij rust 3-4 van met twee prachtige doelpunten na 40 minuten.

Zoetermeer moest komen en dat deed hij ook. Via Ivan Anic kwamen ze op briljante wijze dichterbij. In de slotfase kregen beide ploegen kansen om via man-plus situaties te winnen, maar doelpunten vielen er niet meer. Bij de stand 4-4 moest de verlenging de wedstrijd beslissen.

Panters had het beste van het spel, maar Utrecht-doelman Zachary Levac liet opnieuw met uitstekend keeperswerk zien waarom hij een van de beste spelers uit deze reeks is. Er werd niet gescoord en strafschoppen moesten de winnaar bepalen. Nadat Utrecht drie pogingen had gemist, werd Sam Hayes de beroemdheid door het winnende doelpunt binnen te schieten.

Door de overwinning wacht hen in de halve finales de best-of-three series tegen de Amsterdam Tigers, de nummer één van de competitie. Zoetermeer heeft hoge verwachtingen, want in de reguliere competitie wonnen ze beide wedstrijden tegen de inwoners van de hoofdstad. De eerste wedstrijd is zaterdag in Amsterdam. Game twee is zondag om 18.15 uur in de Silverdome. Kaarten bestel je via Ticketpoint

Door: Ed Versteeve