THOR-atleten winnen prijzen tijdens de Nationale Indoorcompetitie

Sport en Vereniging

ROOSENDAAL – In het weekend van 24 en 25 februari werd in Apeldoorn de nationale indoorcompetitie voor de categorieën onder 14 en 16 jaar gehouden. In totaal reisden 1.268 sporters naar Apeldoorn. Er deden 16 atleten uit THOR Roosendaal mee aan deze competitie en 5 atleten wonnen maar liefst 7 medailles.

Zaterdag was het de beurt aan atleten onder de 14 jaar. Er deden 4 atleten mee aan het polsstokspringen en het ging erg goed! Annelin van den Biggelaar (U14) wist met 2,75 meter zelfs een wedstrijdrecord te vestigen: wat haar uiteraard goud opleverde. Ook zijn broer Sebastiaan van den Biggelaar (U13) won goud met maar liefst 2.40 meter. Feline Broekema (U13) won op dit onderdeel goud met een sprong van 2,10 meter en Thomas Blom (U13) pakte brons met een sprong van 2,00 meter. Annelin van den Biggelaar deed ook mee aan het kogelstoten en won een gouden medaille met een worp van 11,91 meter. Sebastiaan van den Biggelaar pakte met 4,19 meter de bronzen medaille op het verspringen. Zondag was het Marit Verschuren (onder 16) die brons pakte bij het kogelstoten met een persoonlijk record van 11,49 meter. Verschillende atleten van THOR Roosendaal bereikten de halve finales of de finale van het volledige evenement. Bente Brouwers reed een spectaculaire finale op de 60 meter horden in een tijd van 10,20 seconden en eindigde als vijfde. Evi van Nes liep een zeer goede 1.000 meter en eindigde op de zesde plaats.