DIO’30 lijdt een zware nederlaag tegen Columbia en zakt naar de laatste plaats

DIO’30 uit Druten leed afgelopen zondag opnieuw een bittere nederlaag, dit keer tegen Columbia uit Apeldoorn, met een eindstand van 2-4. Als gevolg hiervan zakte het team naar de laatste plaats in de competitie.

Ondanks de veelbelovende kansen van de Druteni vanaf het begin van de wedstrijd, eindigde er slechts één in een doelpunt: die werd in de 8e minuut gescoord door Fahim Awad na een uitstekende prestatie van Luc van Hoeve. Kort daarna kwam Columbia echter op gelijke hoogte na een verdedigende fout van DIO’30. Een grote kans van Dani Bloemberg werd gestopt door de doelman van Columbia, waarna de bezoekers uit Apeldoorn uit een hoekschop op voorsprong kwamen (1-2). Vlak voor rust werd de voorsprong zelfs vergroot naar 1-3, terwijl DIO’30 verder werd verzwakt door de rode kaart aan Nick Schierboom.

In de tweede helft deed DIO’30 er alles aan om terug te komen en wist in de 62e minuut de achterstand terug te brengen naar 2-3. Het was echter Colombia dat zo’n tien minuten voor tijd de voorsprong opvoerde naar 2-4. Hoewel een verdediger van Columbia in de finale ook een rode kaart kreeg, wist DIO’30 daar geen voordeel uit te halen. Met dit verlies bevindt DIO’30 zich momenteel aan de onderkant van de 2G-klasse. De volgende uitdaging voor het team is een zware wedstrijd tegen promovendus Markelo, die uitstekend presteerde in deze competitie.