SC Heerenveen verslaat eveneens PEC Zwolle en komt terug op het linkerrijtje

SC Heerenveen staat wederom in het linkerrijtje van de Eredivisie. Doelpunten van Anas Tahiri en Pelle van Amersfoort zorgden voor een 2-0 overwinning op PEC Zwolle.

Het krachtsverschil tussen beide clubs was niet groot, maar de overwinning van sc Heerenveen was welverdiend. Een leuk extraatje? De ploeg opende een kleine voorsprong van vier punten op PEC Zwolle en haalde Sparta in het klassement in naar de negende plaats. Deze kwalificatie geeft recht op de play-offs voor het Europees voetbal aan het einde van het seizoen.

Uiteraard is er nog een lange weg te gaan, maar de 2-0 overwinning was logischerwijs meer dan welkom in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen behaalde de tweede overwinning op rij, na de 0-4-zege van vorige week op FC Volendam, en behield daarmee voor de tweede wedstrijd op rij de ‘0’.

En dat terwijl de wedstrijd ontmoedigend begon voor Heerenveen. Luuk Brouwers, de laatste maanden doorgaans belangrijk voor Heerenveen, verliet de beginfase met een hamstringblessure. Zijn invaller Anas Tahiri was vlak voor rust belangrijk bij de 1-0-voorsprong. Hij scoorde met controle over een penalty na een overtreding op Osame Sahraoui.

Het doelpunt was een grote opsteker voor Heerenveen, omdat iedereen in het stadion bij rust al rekening hield met de doelpuntloze stand. In de eerste helft waren de kansen schaars. PEC Zwolle viel Filip Krastev gevaarlijk aan, maar de middenvelder had een slechte eindpass. Heerenveen dacht even na over een doelpunt van Pelle van Amersfoort. Het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens handbal.

Van Amersfoort schiet in de roos

PEC Zwolle opende gevaarlijk na rust en kwam even op voorsprong tegen Heerenveen. De ploeg van Kees van Wonderen herwon echter snel de controle. Ché Nunnely was met een schot in het zijnet dicht bij het tweede doelpunt, terwijl een actie voor het doel van PEC Zwolle geen doelpunt opleverde.

Het bleek uitstel van de executie van PEC Zwolle, waar coach Johnny Jansen voor het eerst terugkeerde naar het Abe Lenstra stadion. Van Amersfoort besliste halverwege de tweede helft het duel met een slimme chip: 2-0.