Onnodig verlies van SV Zeist punten – Al het nieuws uit Zeist en omstreken

3 maart 2024 om 14:46 uur

Voetbal

ZEIST Op het hobbelige veld van het Park Zielhorst in Amersfoort moesten paars-wit het opnemen tegen de ‘angstgegner’ HVC. Vol energie gingen de Zeisters op pad.

In de 15e minuut mocht Fikri el Ouahabi een vrije trap nemen op zo’n 25 meter van het doel. De bedoeling was, net als vorige week, een bal op het kruispunt. Helaas belandde hij aan de muur. Na 20 minuten kreeg SV Zeist een grote kans: een handsbal van een HVC-speler uit de buurt. Rodney van Klooster benutte de kans om de 0-1 te scoren.

Zeist had het beste van het spel en creëerde meerdere kansen. In de 28e minuut kreeg Thijmen Sterkenburg plotseling de bal uit een corner in het doelgebied en wist er raad mee, 0-2. De enkele uitbraken onder de Amersfoortse bevolking waren niet zonder gevaar. De achterhoede van Zeist zag er vandaag niet sterk uit en maakte enkele fouten. Gelukkig kon Marc het doelpunt voorkomen met een aantal fraaie reddingen. Bij rust was de stand 0 – 2, niet slecht… zo te zien!

TWEEDE HELFT

Zeist begon te zwak aan de tweede helft, waardoor HVC steeds beter werd. Veel onzorgvuldigheid bij de passes, individuele duels gingen verloren tegen de fysiek sterkere spelers van de HVC. Er ontstonden onnodige irritaties binnen de ploeg van Zeist, die onnodig waren. Het spelniveau van paars-wit werd steeds lager en dat was te verwachten. In de 62e minuut kreeg HVC-speler Berat Avci door slordig verdedigen zijn kans en scoorde de 1-2 gelijkmaker. Marc had steeds meer te doen, maar hij hield voorlopig stand. HVC-hoeken waren extreem gevaarlijk met die lange mannen. In de 70e minuut verscheen Fikri met een fraaie actie alleen tegen de doelman. Helaas had Fikri vandaag niet zijn beste dag en miste hij deze kans opnieuw. In de 75e minuut was er een schotenwisseling voor het doel van SV Zeist. Berat Avci pakte de bal in buitenspelpositie en scoorde de gelijke stand, 2 – 2. Onze grensrechter, die hevig aarzelde, werd genegeerd door de scheidsrechter die verwarrend floot. Vervolgens werd door opportunistisch spel van de Marshmallows de verdedigende taak vergeten, waardoor de snelle Marciano Rijnders in de 85e minuut kon ontsnappen en Marc kon verrassen met een goed geplaatst schot. 3 – 2. In de laatste minuten deed SV Zeist er alles aan, maar niets werkte meer.

HVC wist in deze competitie 5 punten en de eerste nederlaag te stelen van SV Zeist, een knappe prestatie die Zeist hard treft. Gelukkig verspeelden de concurrenten ook punten, waardoor ze slechts 1 punt verspeelden. De Mauves staan ​​weer met beide benen op de grond en weten wat hen te doen staat. Natuurlijk kunnen ze veel beter en dat moeten ze komende zaterdag maar eens bewijzen!!