Femke Bol wint opnieuw en plaatst zich voor de finale van de 400 meter op de Wereldkampioenschappen indoor in Glasgow

1 maart 2024 om 22:04 uur

Atletiek

AMERFOORT De Amersfoortse atlete Femke Bol heeft zich vrijdagmiddag in Glasgow geplaatst voor de finale van de 400 meter van de WK indoor. Ze won haar halve finale en liet de Amerikaanse Holmes achter zich met een tijd van 50,66 seconden. Zaterdag staat ze in de finale tegenover haar vriendin en trainingspartner Lieke Klaver, die met een tijd van 51,18 ook haar halve finale won, een tiende voorsprong op de Amerikaanse Diggs.

Bol geldt als de grote favoriet voor de wereldtitel. De 24-jarige atlete uit Amersfoort was de enige vrouw die dit jaar zelfs drie keer onder de vijftig seconden liep. Op de Nationale Kampioenschappen in Apeldoorn verbeterde hij zijn wereldrecord met tweehonderdsten naar 49,24 seconden.

In zijn vrijdagochtendhitte klokte Bol een tijd van 52.00 uur. Ook Lieke Klaver plaatste zich makkelijk in die reeksen.
De finale vindt plaats op zaterdagavond om 22.00 uur. De slotsessies van de Wereldkampioenschappen indooratletiek zijn iedere dag vanaf 20.00 uur tot en met zondag live te volgen op NOS via NPO 3 en online.

‘HET DOEL IS GOUD’

Bol, Sportman van het Jaar, maakte bekend dat zijn doelpunt in Glasgow vooral goud is. Volgens hem is het moeilijk om een ​​wereldrecord in een kampioenschap te verbreken met drie races in twee dagen. Twee jaar geleden won Bol zilver op de 400 meter op de Wereldkampioenschappen indoor in Belgrado. De toenmalige wereldkampioen Shaunae Miller-Uibo van de Bahama’s is niet in Glasgow.
Vorig jaar prolongeerde Bol zijn Europese indoortitel. In de zomer concentreerde hij zich volledig op zijn geliefde onderdeel, de 400 meter horden. Hij won de wereldtitel in Boedapest. Zijn grote doel dit jaar zijn de Olympische Spelen in Parijs. Daar wil hij goud winnen op de 400 meter horden.