Telstar verslaat Jong Ajax en wint met 0-3 van De Toekomst

Youssef El Kachati na zijn schitterende doelpunt vanaf de middenlijn

AMSTERDAM/VELSEN – Telstar heeft gisteravond een overtuigende overwinning geboekt op Jong Ajax. Het jonge team van Dave Vos had weinig te zeggen over hun toekomst tegen de White Lions, en sinds Uli Landvreugd Mike Snoei verving als coach lijkt alles op zijn plek te vallen.

Hoewel Jong Ajax de basisploeg had versterkt met onder anderen Ar’Jany Martha, Silvano Vos, Julian Rijkhoff en Kian Fitz, was het Telstar die vanaf het begin van de wedstrijd de klok sloeg, die eindigde met 0-1 voor Telstar. . Dat kwam door een makkelijk genomen strafschop na een ‘overtreding’ van Nick Verschuren op Danzell Gravenberch, waar een gele kaart voor Schwalbe wellicht passender was geweest. De spits pakte gretig het cadeautje van zestien uit, waardoor de 0-1 een feit werd.Tien minuten later maakte Tim van de Loo de 0-2 en scoorde zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal.

Misschien wel het hoogtepunt van de wedstrijd was in de jaren 80.Mijn minuut toen Youssef El Kachati Ajax-doelman Thom de Graaff te slim af was, die te ver van zijn doel bleek te staan. Met een indrukwekkende bal vanaf de middenlijn wist El Kachati de bal net onder de lat te krullen: 0-3.

In de laatste tien minuten probeerde Jong Ajax het leed wat te verzachten en organiseerde een slotoffensief. Ronald Koeman Jr wist echter de nul te houden en stelde daarmee zijn derde nul van dit seizoen veilig.

Dankzij de overwinning op Jong Ajax deelt Telstar nu de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Ook Jong FC Utrecht en TOP Oss staan ​​op die positie met 23 punten. Jong Ajax staat met 30 punten op de vijftiende plaats.

Telstar kan volgende week vrijdag weer aan de slag. Dan krijgen de inwoners van Velsen, Roda JC, het de 2e in ontvangst.Mijn positie in de competitie en die was aan het begin van het seizoen nog te sterk in Kerkrade (3-0), maar sinds Uli Landvreugd de leiding heeft lijkt Telstar een goede serie te hebben die al 7 punten heeft bijgedragen in 3 wedstrijden. Limburgers kunnen dus een natte borst krijgen.

Klik HIER voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.

Fotograaf Dennis Gouda was bij de wedstrijd aanwezig. Van de wedstrijd maakte hij een uitgebreid fotoverslag, waarvan in dit artikel een kleine selectie wordt getoond. Klik HIER om de uitgebreide fotoserie van Dennis Gouda te bekijken.