Eindelijk weer een overwinning voor NAC Breda, ondanks een sterke opstelling leed Jong Ajax een nederlaag tegen Telstar | nederlands voetbal

NAC Breda heeft maandagmiddag na vijf wedstrijden zonder winst eindelijk weer een zege geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Jean-Paul van Gastel was tegen TOP Oss met een stand van 2-3 te sterk. Jong Ajax liet zich verrassen door laagvliegend Telstar (0-3) en FC Dordrecht won op bezoek bij Jong PSV met 0-1.

Aanvankelijk hoopte NAC Breda mee te strijden om de twee directe promotieplaatsen, maar de harde realiteit is dat de Bredase club strijdt voor deelname aan de play-offs. NAC was door één overwinning in acht wedstrijden flink gedaald. Eindelijk werd er weer gewonnen van Jong AZ.

Vlak voor rust kreeg NAC een strafschop opgelegd omdat een Bredanaar werd opgehouden in het zestienmetergebied. Dominik Janošek profiteerde van die kans. Dankzij het spectaculaire werk van doelman Roy Kortsmit maakte Jong AZ kort na rust gelijk. NAC kwam daarna op 1-3 dankzij Aime Omgba en Jan van den Berg. De gelijkmaker van Ernest Poku hielp Jong AZ niet: 2-3.

Pijnlijke nacht voor jong Ajax

Jong Ajax werd maandagavond verrast door Telstar. De Amsterdamse beloften hadden een solide basiself met spelers als Julian Rijkhoff, Jaydon Banel, Amourricho van Axel Dongen, Silvano Vos, Kian Fitz-Jim en Ar’Jany Martha. Echter na een half uur stond de stand al 0-2 voor de bezoekers. Nadat Nick Verschuren zijn hand op de schouder van Danzell Gravenberch legde, scoorde de aanvaller vanaf strafschopstip 0-1. Het tweede doelpunt kwam op naam van Tim van de Loo en Youssef El Kachati maakte er 0-3 van.

FC Dordrecht blijft winnen

FC Dordrecht kwam qua punten op gelijke hoogte met koploper FC Groningen in het derde deel van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Michele Santoni won met 1-0 van Jong PSV. Na enkele gemiste kansen van beide ploegen waren het de Dordtse invallers Shiloh ‘t Zand en Korede Osundina die tien minuten voor tijd het verschil maakten. Na een pass van Osundina scoorde ‘t Zand de 1-0.

Door de overwinning heeft Dordrecht in de derde periode 16 punten, evenveel als Groningen en ADO Den Haag. Groningen heeft een wedstrijd minder gespeeld. Dordrecht stijgt van de zesde naar de vierde plaats in het competitieklassement. Lees hier het uitgebreide rapport.

Jong FC Utrecht valt na lijncorrectie

Jong FC Utrecht leed een ruime nederlaag tegen TOP Oss: 0-3. De Utrechters kenden een zeer moeizame start. De lijnen op het veld werden afgekeurd door scheidsrechter Kevin Puts. Het gevolg was dat de lijnen moesten worden bijgewerkt met een emmer kalk en een penseel. De wedstrijd begon daardoor een kwartier later. Uiteindelijk verloor Jong Utrecht ook met 0-3 dankzij doelpunten van Konstantinos Doumtsios en Abel William Stensrud (twee keer).