Atleten uit Av Isala presteren in het nationale kampioenschap

Afgelopen weekend schitterden Naëll Huijsmans en Gejanne Lussenburg van AV Isala’96 op de Nederlandse Senioren Indoorkampioenschappen in Apeldoorn. Naëll zette een geweldige prestatie neer op de 800m met een tijd van 2.20.50 min, slechts iets boven zijn persoonlijk record van het weekend ervoor. Hij eindigde als 22e in een competitief veld.

Zondag nam Gejanne Lussenburg deel aan de 60 mh in het Omnisport met uitverkochte tickets. Vorig jaar zette ze als senior een seizoensbeste prestatie neer van 9,58 seconden, goed voor plek 22. Hoogtepunt van de dag was de indrukwekkende run van Femke Bol, waarmee ze zelfs een nieuw wereldrecord vestigde. Gejanne kijkt uit naar volgend jaar waar ze zal deelnemen aan de Masters (35+) in indoorevenementen.

Recordaantal deelnemers tijdens de Nationale U14 en U16!

Tijdens het weekend van zaterdag 24 februari en zondag 25 februari kwamen maar liefst 16 jonge talenten van AV Isala’96 in actie. Het nationale atletiekkampioenschap voor de jongsten werd gehouden in de Omnisport in Apeldoorn. Dit is een onofficieel Nederlands kampioenschap voor de leeftijden 13/14/15/16 jaar.

Met een finale, 3 halve finales, 4 top 10 en maar liefst 31 persoonlijke records en voor velen een hele leuke ervaring was het een geslaagd weekend!

De atleten die namens AV Isala’96 optraden waren: Lise van den Belt, Sem Bottenberg, Kjeld van Esch, Julynn Huismans, Loueann Huijsmans, Robbert Jan Kattenberg, Oliver van Loo, Noud Kanis, Daan Kuipers, Nathan Penninkhof, Bram Pikkert , Ties van Veen, Mike Veenendaal, William Veenendaal, Koen de Vries, Anouk Wichers.

Zaterdag

Zaterdag stonden 11 jongens en meisjes aan de start als vertegenwoordiger van AV Isala’96. Het was voor bijna alle 11 talenten hun eerste Nationale Kampioenschap. Veel zenuwen voor de start, maar ze hadden er enorm veel zin in. Robbert Jan Kattenberg wist die dag de laatste plaats te bereiken bij het kogelstoten bij de jongens onder 13 jaar. Met een afstand van 6,99 m werd hij 11e in Nederland.

Ook op de 1.000 meter zette Loueann Huijsmans een geweldige prestatie neer. Bij de U-13 meisjes wist zij in Nederland de achtste plaats te bereiken met een snelle tijd van 3:39,72 minuten en ook Daan zette een uitstekende prestatie neer door het bereiken van de halve finales van de 60 muur. Met een tijd van 11,54 seconden liep hij 2 seconden sneller dan zijn oude record en behaalde daarmee de 23e plaats in Nederland.

Zondag

Op zondag traden 5 jongens en meisjes op. Ook deze 5 talenten leverden mooie prestaties. Julynn presteerde superieur op de 300 meter. Met een snelle tijd van 44,17 seconden pakte hij de vijfde plaats in Nederland! Ook op de 60 meter wist hij met een tijd van 8,62 seconden de halve finales te bereiken. In de halve finale liep hij 8,65 seconden, wat een nieuw persoonlijk record was. Anouk kwam slechts 12 cm tekort voor de finale verspringen. Hij sprong naar de 14e plaats met een afstand van 4,36m. William Washington was in topvorm en wist op de 60 mu de halve finale te bereiken met een persoonlijk record van 9,43 seconden. Ook bij het verspringen sprong hij verder dan ooit. Helaas was hij met een afstand van 5,07 m (een prima PR) slechts 1 cm verwijderd van het bereiken van de finale.