SC Heerenveen verslaat Volendam eenvoudig

VOLENDAM – sc Heerenveen won eenvoudig de wedstrijd in Volendam. Tegen de onderkant van de Eredivisie was de uitslag 4-0 in het voordeel van de Friezen.

Corners, reddingen, een doelpunt dat niet telde en een rode kaart voor Heerenveen: het was een wedstrijd met alles.

Heerenveen begon goed aan de wedstrijd. Na een kwartier scoorde Pelle van Amersfoort na een fraaie pass van Thom Haye. Van Amersfoort scoorde zelf een kwartier later de 2-0, maar schoot naast. Echt spannend was het niet. Heerenveen was in de eerste helft duidelijk beter en Volendam kreeg geen grote kansen.

Feitelijk lag de bal direct na het openingsfluit van de tweede helft in het net achter de Volendamse doelman, maar lang duurde het feest in het bezoekende veld niet: de videoscheidsrechter oordeelde buitenspel.

Heerenveen keek rustig uit naar het tweede doelpunt. Misschien te rustig, want dat gaf Volendam de kans om weer in de wedstrijd te komen. Robin Maulun, die eerder voor Cambuur en nu voor Volendam speelde, stond op het punt de gelijkmaker te scoren, maar zijn schot werd geblokt en ging naast het doel van Van der Hart.

En nog geen tien minuten later bezegelde Heerenveen de wedstrijd. Simon Olssen en Pelle van Amersfoort scoorden twee doelpunten in drie minuten. Nu is de pret voorbij voor de Volendamse fans. Met nog twintig minuten te gaan liep het stadion langzaam leeg.

Voor Heerenveen was het een mooie revanche: de vorige wedstrijd tegen Volendam, in het eigen Abe Lenstra stadion, verloren de Friezen met 2-1. Espen van Ee van Heerenveen zorgde twee minuten voor tijd voor een opmerkelijk moment: hij ging hoog en kreeg daarvoor een rode kaart.

Terecht of niet, de VAR heeft de beslissing van de scheidsrechter niet vernietigd. Een echt probleem was het niet, met nog twee minuten te gaan en een 3-0 voorsprong, maar dezelfde actie zou 80 minuten eerder voor een heel andere situatie hebben gezorgd.

Na 90 minuten, vlak voor aanvang van de extra tijd, scoorde Thom Haye het laatste doelpunt van de wedstrijd voor Heerenveen. Eindstand: 4-0.