SC Heerenveen boekt een knappe overwinning en doorbreekt de reeks tegendoelpunten

sc Heerenveen heeft het weekend uitstekend afgesloten. FC Volendam werd met 0-4 verslagen. Met dit resultaat komt er een einde aan een vervelende reeks, want in de laatste acht wedstrijden kregen de Friezen telkens minimaal twee doelpunten tegen. Pelle van Amersfoort werd met twee doelpunten de beroemdheid van het vissersdorp, terwijl ook Simon Olsson en Thom Haye scoorden. Ook Pawel Bochniewicz scoorde, maar zijn doelpunt werd aan het begin van de tweede helft afgekeurd.

Eerder dit seizoen had Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion moeite om een ​​gaatje te vinden in de Volendamse verdediging, maar nu hadden de Friezen daar nog maar dertien minuten voor nodig. Een fraaie pass van Thom Haye zorgde ervoor dat Pelle van Amersfoort alleen voor de doelman stond. Hij liet de bal gecontroleerd glijden.

Kort daarvoor had de assistent al voor gevaar gezorgd met een vrije trap, maar vervolgens kon doelman Mio Backhaus de bal tegenhouden. Ook in de eerste helft kreeg de doelpuntenmaker een goede kans. Na een uitstekende aanval belandde de bal in de handen van Luuk Brouwers aan de linkerkant van het veld. Hij gaf een goede pass op Van Amersfoort, maar de spits kreeg de bal niet tussen de palen. Volendam zette daarna nog wat druk, maar Mickey van der Hart had weinig moeite om zijn doel vrij te houden.

Pawel Bochnieiwcz leek Heerenveen meteen na rust op 0-2 te kunnen brengen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Hierdoor bleef de marge één. Volendam kon gezien de uitslag nog hopen op een resultaat, maar met nog twintig minuten te gaan was het duidelijk dat de punten voor Afsluitdijk gingen. Simon Olsson scoorde in de 66e minuut het tweede doelpunt, waarna Van Amersfoort twee minuten later opnieuw scoorde. Hij sloeg de bal behendig over de doelman, nadat Sven van Beek de bal over de verdediging had gespeeld.

Het grote voordeel was een uitgelezen kans voor Kees van Wonderen om minuten te geven aan de wisselspelers. Daniel Karlsbakk, Charlie Webster, Anas Tahiri, Ché Nunnely en Espen van Ee stonden binnen de lijnen. Hij was een korte invaller voor laatstgenoemde middenvelder. Hij moest vroeg douchen toen de scheidsrechter hem wegstuurde vanwege een overtreding. Het slotakkoord was echter een positief moment, want aan het begin van de blessuretijd maakte Haye er met een afstandsschot 0-4 van.