Heerenveen duwt nieuw Volendams resultaat dieper in het gat – Voetbal International

SC Heerenveen won de uitwedstrijd tegen FC Volendam met ruime voorsprong. Waar Vitesse eerder een bevrijdende overwinning boekte op Excelsior, hadden de Volendammers thuis wederom weinig in te brengen.

Heerenveen duwt laatste Volendam het diepste gat in
© Professionele opnamen

De overwinning van Vitesse in de uitwedstrijd tegen Excelsior zondag voerde de druk op Volendam verder op. De ploeg van coach Regillio Simons begon de thuiswedstrijd tegen Heerenveen als nummer achttien van de Eredivisie en kwam al snel op achterstand. Doelman Mio Backhaus redde een vrije trap van Thom Haye. Het tweede echt gevaarlijke moment voor de bezoekers was een klap. Met een geweldige pass vanaf het midden van zijn eigen helft lanceerde Haye middenvelder en spits Pelle van Amersfoort. De veelzijdige middenvelder liet zien waarom Kees van Wonderen hem als aanvaller gebruikt. Tegen Backhaus scoorde Van Amersfoort in de dertiende minuut rustig de 0-1.

Volendam zorgde in het restant van de eerste helft af en toe voor problemen bij de bezoekers. De degradatiekandidaat had na het treffen eerder dit seizoen vertrouwen kunnen winnen. Op 16 december won Volendam in het Abe Lenstra stadion. Dat was ook de enige overwinning van Volendam op Heerenveen deze eeuw, tegen acht nederlagen.

Heerenveen leek er kort na rust 0-2 van te maken dankzij Pawel Bochniewicz. De kopgoal van de Poolse centrale verdediger werd na tussenkomst van de VAR afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel van een teamgenoot. In de 66e minuut nam de ploeg van Van Wonderen een grotere voorsprong. Osame Sahraoui kwam Backhaus tegen, maar uit de rebound maakte Simon Olsson er met een afgeweken schot 0-2 van.

Drie minuten later leverde Volendam de genadeslag uit. Van Amersfoort ging dieper en dat zag Sven van Beek. Mede door de buitenspeluitspraak was de spits geheel vrij en benutte de kans krachtig door Backhaus met een lob te verslaan: 0-3. Vlak voor tijd werd het nog erger voor Volendam. Haye bekroonde zijn goede prestatie met een curlingschot dat op de tweede paal belandde: 0-4. Dat was het 57e doelpunt van Volendam dit Eredivisie-seizoen. Geen enkele ploeg leed zoveel doelpunten en na deze speelronde kan ook gezegd worden dat geen enkele ploeg zo weinig punten scoorde.

Het lijkt erop dat u één of meerdere social media scripts op VI.nl heeft uitgeschakeld. Dit is de reden waarom sociale berichten en liveblogs niet worden geüpload.

Wijzig hier uw instellingen.

Vitesse heeft een voorsprong van drie punten op Volendam. Heerenveen mikt op een plek op het linkerrijtje en staat nog steeds één punt achter op de als negende geplaatste Sparta Rotterdam. Eén minpunt in de overwinning van Heerenveen was de regelrechte rode kaart voor invaller Espen van Ee. De twintigjarige middenvelder ging vlak voor het doelpunt van Haye te haastig het duel in.