FC Volendam verliest kansloos van SC Heerenveen

FC Volendam slaagde er thuis niet in om sc Heerenveen te verslaan. De stand was 0-4 dankzij doelpunten van Pelle van Amersfoort (twee), Simon Olsson en Thom Haye.

Voor FC Volendam wordt de situatie steeds ernstiger. Zeker wetende dat Vitesse zondag te sterk was voor Excelsior (1-2). De laatste overwinning dateert van half december tegen Heerenveen. De Friezen kwamen zondagmiddag met elkaar in botsing in Volendam. De eerste tegenslag vond plaats vóór de wedstrijd; Bilal Ould-Chikh ontbrak vanwege griep. De aanvaller zag vanaf de bank dat Pelle van Amersfoort na een kwartier de score opende.

Thom Haye zorgde met een delicate pass voor de assist en Van Amersfoort versloeg doelman Mio Backhaus. Even daarvoor had de Duitser een vrije trap genomen van Haye vanaf het kruispunt. Het restant van de eerste helft wist Backhaus de stand op 0-1 te houden, ondanks mooie kansen van Osame Sahraoui en Van Amersfoort. Volendam werd gevaarlijk dankzij Robert Mühren, die Mickey van der Hart met een salvo tot redding dwong.

De tekst gaat verder onder bericht X.

Het enige overgebleven sprankje hoop van de thuisploeg leek in de tweede helft meteen te verdwijnen. Pawel Bochniewicz kopte binnen uit een corner. Het doelpunt van de Pool werd echter afgekeurd wegens buitenspel en Volendam kwam goed weg. Het bleek uitstel van executie voor de Paling boeren. Simon Olsson Hij maakte er in de 66e minuut 0-2 van na een rebound in een Sahrawi-weddenschap.

Volendam was zo van slag dat de bal bij de volgende aanval ook in het net lag: 0-3. Het verzet van de Volendammers was gebroken en het was vooral wachten. Overigens eindigde Heerenveen de wedstrijd met tien man na een onbezonnen overtreding van Espen van Ee op George Cox. In de slotfase voegde Haye met een schitterende goal (0-4) nog meer zout aan de wonden van Volendam toe.

Door de nederlaag blijft Volendam op de laatste plaats steken. Vitesse staat drie punten voor. Voor Volendam is NEC komende vrijdag (20.00 uur) de volgende rivaal en die wedstrijd kun je via de radio live volgen op NH Sport.

Opstelling FC Volendam: achterhuis; Buurman (Payne/79), Plat, Benamar (Guessand/79), Flint, Cox; De Haan (Johnson/74), Maulun (Karim/60), Mirani; Mühren (Hoeve/74), stand