Sparta Nijkerk VR1 levert de wedstrijd in 5 minuten af

HAARLEM – In de uitwedstrijd tegen DSS VR2 leden de vrouwen van Sparta Nijkerk een 4-2 nederlaag.

Na een 0-1 voorsprong werd het duel vlak voor en na rust volledig omgedraaid door 3 DSS-goals in zeer korte tijd. Een tegenslag die de Spartanen niet konden overwinnen.

Sparta Nijkerk, met de goede Kataline Hiensch in de basis, begon niet goed aan de wedstrijd. De duels gingen verloren en de juiste energie ontbrak. De wendbare en technisch capabele DSS kreeg te veel ruimte. De beste kansen gingen echter naar de Spartanen, die in de eerste helft steeds meer controle over het spel kregen. De 0-1 in de 40e minuut, met een prachtig afstandsschot van Lieke van den Akker, was niet onverdiend. Maar voor rust ging het helemaal mis. Een bal die eenvoudigweg naar de voeten van een tegenstander ging, zorgde in de 42e minuut voor 1-1. 2 minuten later werd er opnieuw slecht verdedigd, waardoor een DSS-speler de bal van afstand onder de lat kon schieten. Sparta Nijkerk ging met een 2-1 achterstand de kleedkamer in.

Kort na de pauze volgde de volgende recessie. Een voorzet vanaf rechts raakte de verre paal: 3-1. Dit maakte de taak van de Spartanen om een ​​resultaat te bereiken nog moeilijker. De wedstrijd was beter dan de eerste helft, maar de beslissingen van de scheidsrechter waren twijfelachtig. Na de 4-1-voorsprong van DSS maakte Mareine Koole er in de 71e minuut 4-2 van, maar de Spartanen konden niet verder opschuiven. Ook een alles-of-niets-poging met aanvallende wissels leverde geen doelpunten op, waardoor Sparta Nijkerk de eerste nederlaag na de winterstop moest accepteren.