3e klasse A/B: BSC’68 neer, zwaarbevochten overwinning in Schipluiden

In 3A leed BSC’68 een kostbaar verlies voor ESTO. Alle andere concurrenten in de strijd om de titel behaalden een overwinning. Schipluiden behaalde een kleine overwinning op Blauw-Zwart en blijft tweede. DSVP schoof op naar het linkerrijtje met een overwinning op DWO. De KMD was te sterk voor de Duindorp sv.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse A

DIT – BSC’68

BSC’68 begon slecht aan de wedstrijd en scoorde twee doelpunten in tien minuten. De bezoekers namen daarna meer controle over de wedstrijd en kregen kansen om te scoren. Roel van der Valk werd na een aanval op meerdere plays het strafschopgebied in geduwd. De speler van BSC’68 schoot vervolgens de bal naar de doelman. Na een voorzet van Falco Henzen werd Thijs de Ruiter in het gebied neergehaald. De scheidsrechter signaleerde een strafschop, maar de assistent-scheidsrechter signaleerde buitenspel. De scheidsrechter nam dat signaal over. In de tweede helft probeerde BSC’68 na enkele aanpassingen aan te vallen en DIT moest onder controle worden gebracht. Uiteindelijk werd het na slecht verdedigen 3-0.

3e klasse B

Blauw Zwart – Schipluiden

Schipluiden moest hard werken om de wedstrijd tegen Blauw-Zwart in een overwinning om te zetten. De ploeg van coach Jeroen Hoefnagel besliste de wedstrijd in hun voordeel met een doelpunt vlak na rust van rechtsback Twan Lansbergen, die vanaf vijfentwintig meter naar de verre paal volleyde: 0-1.

DWO – DSVP

In blessuretijd van de eerste helft opende het DWO-fonds de score via Gennaro Rosalía. Na de pauze stelde DSVP orde op zaken. mannen van de coach Alex van der Harst (foto) een 1-0 achterstand omgezet in een comfortabele 1-4 overwinning. Yasien Abdelaal, Edward Jones, Bauke Beerda (strafschop) en Levi Bachnoe finishten met precisie voor DSVP. De wedstrijd werd tien minuten stilgelegd nadat de strafschop was toegekend na protesten van de DWO.

Duindorp sv – KMD

In Houtrust behaalde KMD een nuttige overwinning op Duindorp SV en schoof op naar de vijfde positie. De Wateringers gingen met een 0-1-voorsprong de rust in dankzij een doelpunt van Leandro Havea. Na de doelpuntenwisseling wist KMD de score te verdubbelen. Jack van der Knaap scoorde 0-2.