Tim Brabander Nederlands Kampioen Judo – Zoetermeer Reclame | regionaal tijdschrift

Huidig
181 keer gelezen

Zoetermeer – De 16-jarige Tim Brabander heeft op overtuigende wijze de Nederlandse judo -81 kg titel gewonnen in de categorie heren -18 jaar.

Toen hij 6 jaar oud was, verhuisde Tim tien jaar geleden naar de Yotosama Budo School om onder coach John Zwalve aan meer wedstrijden deel te nemen. Na vele titels op toernooien en kampioenschappen in Zuid-Holland werd vorig jaar eindelijk brons behaald in de categorie NK-18 en nu traint Tim mee met het nationale team in Papendal en wordt hij namens Nederland naar de European Youth Cups gestuurd. Hun vele inspanningen zijn uiteindelijk beloond met de Nederlandse titel!

In het NK-18 jaar, dat werd gehouden op de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag, wist Tim na een vrij gelijkspel met een sleutel het Noord-Hollandse Schotvanger te verslaan, waarna ook Dekker (ON) en Leistra (NN) met Ippon werden verslagen. . In de finale kon de Limburgse Schell de Zuid-Nederlandse kampioen niet tegenhouden, waarna de Nederlandse titel een feit was. Mede door deze uitslag zal Tim tevens door de Judofederatie promoveren naar Black Belt en opnieuw worden uitgezonden naar de European Junior Cups om zich te kwalificeren voor het EK en/of Wereldkampioenschappen.