Nederlands kampioen indoor estafette Wijchen

– Atletiekvereniging AV Wijchen is uitgeroepen tot Nederlands indoorkampioen op de 4×400 meter gemengde estafette. Op een uitverkocht sportcomplex Omnisport zagen vijfduizend toeschouwers de atleten van Wijchen goud pakken in een tijd van 3:51.66.

Tijdens de Nationale Indoorkampioenschappen kregen de estafettelopers de titel niet cadeau. Na een goede start van Bergharen’s Loek de Kleijn was het de beurt aan Kim Peters. De atleet uit Alverna had duidelijk een slechte tijd en zakte naar de vierde plaats. De derde renner, Jordi van Horssen, wist al snel weer op voorsprong te komen. Ze gaf het stokje door aan finaliste Paula Spoelman van Alverna, die als tweede aan de finaleronde begon. Tijdens een fenomenale eindsprint haalde hij zijn tegenstander in en kwam met ruime voorsprong over de finish.

AV Wijchen was in de finale te snel voor drie andere atletiekverenigingen. Tweede plaats was AV’34 uit Amersfoort, derde plaats was Atverni-RDRA uit Nieuwegein. ESAV Asterix, gevestigd in Eindhoven, werd gediskwalificeerd vanwege een onjuiste wissel. Na de wedstrijd deelden de nieuwe landskampioen uit Wijchen handtekeningen uit van de fans in Apeldoorn.

Wereldkampioen

Een bijzonder moment tijdens de Nationale Kampioenschappen was het wereldrecord op de 400 meter indoor van Femke Bol. De beste atlete uit Amersfoort behaalde een tijd van 49,24, waarmee ze haar eigen wereldrecord van vorig jaar met twee honderdsten verbeterde.